GI Mocca Chokladmousse med Björnbär

Idag är det H:s Födelsedag, Grattis älskade H!

Till middag blev det Oxfile med Bearnaisesås & sallad, Glömde bort att ta foto i all hast så det fick bli ett av den sista tuggan nästan! 😉 Väldigt gott!

mat-256

Eftersom det är GI i stugan fick man leta alternativ till tårtan, blev en helt underbart god Choklad Mousse på 70 % choklad! verkligen en av de godaste jag ätit! Kommer nog att servera denna till vår glöggkväll, men då krydda den med lite pepparkakskrydda och ev dekorera med kanelstänger!

GI MOCCA CHOKLADMOUSSE med Björnbär

mat-260

Ingredienser

Till 4 personer behöver du:
200 g mörk choklad, 70%
3 dl vispgrädde
Smaksättning:
1 msk pulverkaffe
Till dekoration:
vispad grädde
tunna chokladgaller

Samt några frysta bär ex björnbär

1.
Bryt sönder chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad går även att micra den nån minut och röra om, om man tycker vattenbad är krångligt. Låt chokladen svalna medan du vispar grädden.
2.
Vispa grädden till skum, inte så fast som till exempel till tårta. Rör ner snabbkaffe pulvret och ev lite hackad mörk choklad. Rör sedan ner den smälta chokladen, lite i taget. Grädden tjocknar något när du rör ner chokladen.
3.
Spritsa chokladen i höga glas sen grädden ovanpå. Ställ svalt under plastfolie till servering. Dekorera med björnbär och tunna chokladgaller före servering.

Chokladgaller:
50 g mörk choklad, 70%
smörpapper

smält chokladen med den som hör till moussen, använd en sked och gör galler av chokladen på smörpapper, låt stelna!  Sen är det bara att dekorer med den innan servering!

TIPS: Om ni vill göra denna mousse till jul kan det vara gott att göra en botten av smält smör och blanda med mosade pepparkakor! Lägg pepparkaksbottnen först i glasen, sen moussen ovanpå som är kryddad med lite pepparkakskrydda! Måste ju smaka helt underbart Ju(v)ligt! 😉

Hör gärna av er om ni testar den, nyfiken! 🙂