Rubmarinerad Baconlindad Kyckling, Hasselbacks potatis & Whiskeysås

Igår dök ett avi ner på hallgolvet, det kom ifrån Tommy på TOJA Import! (www.tojaimport.se) Tack så hemskt mycket :). Älskar verkligen deras kryddor som jag nämnt flera gånger innan! Idag har jag pröva en ny krydda som kom , MEDITERRANEAN RUBS,

Valde att göra en marinad där kycklingfileerna fick ligga 3 h. Sen blir de möra & goda!

  • Olivolja
  • Vitvinsvinäger
  • pressad vitlöks klyfta
  • Mediterranean rubs (stött i mortel)
  • 2 dl naturell Yoghurt

Jag skär upp kycklingfileerna, men inte hela vägen igenom, fyller dem med en blandning av champinjoner & Creme fraishe som jag kryddat själv med bla  samma krydda som i rubbingen/marinaden. Stänger ”locket” och lindar bacon runtom kycklingen. (Tandpetare kan användas att fästa baconet med men jag brukar bara lägga den med skarven neråt).Strör en gnutta aromsalt & peppar ovanpå. Stek kycklingarna snabb runtom i en panna så att de får fin färg, sen in i ugnen i 225 grader ca 20 minuter tills de är genomstekta.

HASSELBACKSPOTATIS

  • 8 Jämnstora Potatisar
  • 3 msk smör
  • ½ tsk salt
  • ½ dl ströbröd

Sätt ugnen på 225 grader. Skala Potatisen och skär i tunna skivor, men inte hela vägen igenom. (Jag brukar lägga dem i en träslev så skär man inte i misstag hela vägen). Placera potatisen med den skårade sidan upp i en ugnsäker form, klicka på lite smör på varje potatis. Ställ i ugnen ca 25 minuter.

Ta ut formen och klicka på ytterligare lite smör, saltet samt ströbrödet ovanpå. Ställ tillbaka i ugnen ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk.

Whiskeysåsen vi använde idag kommer ifrån Jensen’s Bøfhus, Blanda ihop med grädde under omrörning! Himmelskt gott!

Lördagsmyset skulle självklart avnjutas med tända ljus och ett gott glas vitt vin. Valet för kvällen blev naturligtvis ett Italienskt, har en förkärlek till Italienska viner 😉 :Masi Masianco Pinot Grigio Verduzzo (nr 2415).

 

TREVLIG HELG!