Italienska Dinkelfrallor med Valnötter, Oliver & Rosmarin (GI)

Sist jag bakade bröd (i söndas) blev det Dinkelfrallor, nåt eget recept jag kommit på i GI-tider! 🙂

 

Italienska Dinkelfrallor med Valnötter, oliver & Rosmarin (GI)

 • 5 dl Vatten
 • 1 paket jäst
 • 2 msk olja
 • 1 msk Honung
 • 1 paket valnötter (hacka)
 • 15 oliver i bitar
 • ½ tsk salt
 • Örter, Rosmarin ev Italienska frysta örter ifrån Findus 😉
 • 8 dl Dinkelmjöl
 • 4 dl Rågmjöl
 • 2 dl Vetemjöl

Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Häll i alla blöta ingredienser i vattnet samt saltet, örterna, oliverna & valnötterna .Blanda mjölsorterna i degbunken. Gör en grop i mitten och häll ner vätskan. Rör runt i degvätskan och dra med mjölet lite åt gången. Degen ska vara kladdigare än när man bakar med vetemjöl, då blir brödet saftigt. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter. Häll sedan ut degen på mjölat bakbord och knåda degen smidig. Forma degen till en rulle och dela upp den i 16-20 bitar. Rulla bitarna till bullar och placera på plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek under handduk, ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön!
Sätt ugnen på 225 °C. Grädda bröden ungefär 10-12 minuter.
Frallorna går jättebra  att frysa ner också.

 

*********************************