Midsommarbuffé 2020 Krämig potatissallad och vitkål med aromsmör

Vilken underbar midsommar 2020 var! Maten, vädret och sällskapet var tipptopp! Förmiddagen firades med traditionellt dansande runt midsommarstången och gofika vid Eksjö camping. Kvällen åt vi grillat hemma i trevligt sällskap.
Denna potatissallad är riktigt god till grillat!



4 portioner eller 8 portioner på en buffé

1 kg färsk potatis
4 dl grekisk alt turkisk yoghurt
1 dl majonäs
1 rödlök, finhackad (2 pressade vitlöksklyftor)
1 knippe rädisor skivade
½ dl finhackad gräslök
½ dl finhackad persilja
salt och peppar

1. Skölj potatisen och koka den mjuk. Skölj i kallt vatten så att den svalnar. Skär sedan i mindre bitar om du önskar. Jag serverade mina hela då de var små.
2. Rör ihop yoghurten och majonäs i en skål.
3. Vänd ner rödlök, (pressad vitlök om ni önskar) gräslök, persilja och potatisen. Smaka av med salt och peppar. Toppa salladen vid servering med mer rödlök, rädisor och hackad gräslök.

Årets midsommartårta bakades av Emmis och Isabell! Riktigt god var den…
1 vitkåkshuvud skivas i 2 cm höga skivor. Krydda med valfria kryddor. Skiva på kryddsmör (vitlök eller persilja). Ugn 180 grader i 25-30 minuter.