Kinuski-daimpaj (Kolapaj)

En otroligt god och mycket enkel glasspaj att blanda ihop. Jag lovar, den kommer gå åt mycket snabbt!  😉 (Räcker till ca 8-10 pers)

kinuskipaj

  • 200 g digestivekex
  • 100 g smält smör
  • 2½ dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche eller turkisk yoghurt
  • 2 dl färdig kinuskisås (kolasås)
  • 2 st dubbeldaim

Gör såhär:

Krossa kexen,smält smöret och blanda ihop , bred ut på bottnen av en pajform. Vispa grädden och blanda i crème fraîche eller turkisk yoghurt och kinuskisås (kolasåsen). Hacka daimen grovt, spara lite att strössla på toppen och blanda i resten i gräddblandningen. Häll ovanpå kexbottnen och täck med plastfolie. Ställ formen i frysen några timmar och ta fram den en liten stund innan servering.

Kinuskisås= kolasås! (som man tex har på glass) Går även använda en burk färdigkokt dulche de leche eller koka en burk kondenserad mjölk istället!

Innan frysen…

kinuski

Efter frys…

paj

 


1 thought on “Kinuski-daimpaj (Kolapaj)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *