Kolatårta med Daimgrädde och Jordgubbar

Hittade ett smarrigt recept i senaste Ica Buffé, hade kusiner på besök i några dagar så det bjöds på tårta! 😉 Verkligen smaskig!!!

Ingredienser

  •                             1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
  •                             150 g smör
  •                             300 g digestivekex
  •                             1 l  jordgubbar
  •                             1 ½  dubbeldaim(à 56 g)
  •                             3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Kolakräm: Lägg burken med sötad kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker och lite till. Låt småkoka ca 2 1/2 timme utan lock, se till att vattnet täcker hela tiden. Fyll annars på efter hand.
  2. Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna helt och öppna därefter burken. Den kondenserade mjölken har nu blivit till en kolakräm.
  3. Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie.
  4. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.
  5. Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset.
  6. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.
  7. Vid servering: Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.