Saftiga Kanelbullar med Vaniljkesella

Written by Kardemumma Gumman. Posted in Bakverk, Desserter, Fest & Kalas

Här kommer receptet på Kanelbullarna som Emmis bakade! Saftiga och goda med Kesella, mycket smör och sirap! Yummy!

Det här behöver du:

  • 50 g jäst för söta degar
  • 200 g smält smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 250 g Kesella 10% (Vanilj)
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 krm salt
  • 2 tsk malen kardemumma
  • ca 14 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • smör
  • kanel & socker
  • mandelmassa ca 200g
  • Garnering
  • 1 st Uppvispat ägg till pensling
  • pärlsocker eller mandelspån

Gör så här

Smält smöret och häll i mjölken och låt svalna till 37grader. Smula ner jästen och rör om tills den löst sig med degvätskan. Tillsätt Kesellan.

Blanda de övriga ingridienserna (ta inte allt mjöl på en gång) och tillsätt degvätskan.

Arbeta till en smidig deg.

Låt jäsa under bakduk i 30minuter.

Dela degen i två och kavala ut. Blanda smör, kanel och socker och bred ut på degen.  Rulla ihop och skär i ca 1,5-2cm tjocka skivor.  Lägg i bullformar. Låt jäsa ytterligare i 30minuter.

Vispa upp ett ägg och pensla bullarna. Strö på pärlsocker eller mandelspån.

Grädda i ugn 225grader tills gyllene ca 10-13 minuter.

Finsk kardemumma i rör ska det va!

Den gamla kaffeburken kommer från tiden när vi hade Restaurang/Café och har varit där i många år innan vi tog över med…

Visst är det hembakat!

 

Taggar:, , ,

Spåra från din sida.

Kardemumma Gumman

En Svensk Mat och Bakblogg

Kommentarer (10)

  • Sanna

    |

    Jag tror minsann att våren innebär bullbakning för bloggvärlden. Jag har också varit i farten, däremot utan kesella i degen. Det måste prövas nästa omgång. Tack för tipset!

    Svara

  • Karin L

    |

    Japp, håller med! Har alltid kesella i både kanelbullar och lussebullar! Blir absolut allra bäst och saftigast så!

    Svara

  • Melinda

    |

    Hej! Jag länkade till ditt recept från min blogg, hoppas att det är okej. Lät mig inspireras av receptet som genererade ett gäng underbart goda bullar! Tack för ett grymt recept! :D

    Svara

  • Karin Andersson

    |

    Har läst detta recept och undrar när mandelmassan ska i. Den ska väl rivas och vara uppe på kanel/sockerblandningen?

    Svara

  • Andreas

    |

    Bakar du precis enl. detta receptet med din Kitchen Aid?

    Svara

  • mamma mu

    |

    Oj vilka smarriga bullar!!
    Första gången jag testade att baka bullar med kesella.
    Tyvärr så blev dom inte så fina… när dom va i ugnen var dom stora och fina.
    När jag tog ut dom sjönk dom i hop o blev ganska platta.
    Vad blev det för fel??
    smaken ändå smaskens!!

    Svara

Lämna en kommentar