Citronkladdkaka med Vitchoklad

Denna kaka hade vi idag på Olivias 1-års kalas istället för en vanlig tårta, den damen äter ingen tårta eller kaka alls iallafall! Hon höll på att avlida av förskräckelse häromdagen när vi firade henne med prinsesstårta, kastade marsipan runt hela matplatsen och kladdade tills hela ungen var grön ;).Riktigt god & uppfriskande var denna för oss andra iaf… Själv hade jag in den lite för länge i ugnen, kunde varit mer kladdig! 😉

Det här behöver du:

  • 150 gram smör
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • skal och saft från 1 citron
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g vitchoklad
  • vispgrädde
  • jordgubbar
  • färska fikon
  • florsocker

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150 grader smörj en form med löstagbar kant. Smält smöret och låt svalna. Blanda äggen och sockret i en bunke och vispa till en fluffig smet. Tillsätt rivet citronskal, saften av en citron och vaniljsockret. Vispa ihop. Tillsätt sist det smälta smöret och vetemjölet. Vispa på låg hastighet till en slät smet.

Häll smeten i en smord form som du fodrat med kokosflingor, hacka chokladen och strö över smeten grädda ca 35-40 min. Låt kakan svalna. (Serveras med fördel efter en natt i kylskåp)

Dekorera med grädde,  jordgubbar, citronmeliss & fikon, pudra över florsocker.

Snacks för stor & liten…

Födelsedagsbarnet festade loss på Riskakor!

Fina kakor är inget för henne….