Grandma’s Lemon Meringue Pie (Citron och marängpaj)

Här kommer ännu ett smarrigt (enkelt) Påsk recept! Söta möter det syrliga, otroligt gott! 🙂

Deg

  • 125 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl

Fyllning

  • 2 citroner (knappt 1 dl juice)
  • 3 äggulor
  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker (1½ dl om man inte vill ha så söt)

Maräng 

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 

Gör såhär:

Mixa smör, socker och ägg smidigt. Rör ner mjölet och samla till en deg. Låt vila kallt i en timme.

Sätt ugnen på 225°C. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 28 cm i diameter. Grädda i 10 minuter.
Låt svalna.

Sätt ugnen på175°C.

Tvätta citronerna väl. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Vispa samman citronjuice, citronskal och äggulorna.

Smält smöret och blanda ner socker och citronblandningen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar.
Låt den kallna helt och häll i pajskalet.

Vispa äggvitorna styva. Tillsätt sockret, lite åt gången och vispa till en tjock marängsmet. Fördela jämnt på citronpajen. Grädda i ca 6-7 minuter eller tills pajen får en fin gyllene färg. Låt svalna helt innan ni skär den.

Blommor ger hopp om vår…

och en känsla av att det är påsk snart..

0 reaktioner på ”Grandma’s Lemon Meringue Pie (Citron och marängpaj)

Kommentera