Vit Chokladmousse med exotiska frukter
Gårdagen bjöd på underbart god 3-rätters hos syster & familj.. Desserten blev vitchokladmousse med exotiska frukter och bär.. Inte för söt avslutning, perfekt efter en rejäl middag! (För den blev rejäl, typ en halv älg) 😉
Ni får ursäkta bilderna, saknar min systemkamera här nämligen…
Det här behöver du:
4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 ägg
1 burk Kesella kvarg Vanilj
Exotiska frukter & bär, lime
Gör såhär:
Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kvarg och sist grädden. Häll upp moussen i små glas. Låt glasen stå i kylen ca 1 tim. Toppa moussen med exotiska bär, gott att ha en limeklyfta till för den som vill bryta av moussen med lite syrligt.
Förrätt, Toast skagen..
Varmrätt, Ulf´s älgspecial kokt i rödvin (en stek var kokt i öl), rostade rotsaker & sallad
Mousse´n ska bara stelna till sig..
Madam sitter på änden..
En väldigt trevlig kväll med god mat & trevligt sällskap…