Dumlecupcakes med Vitchokladfrosting


Här kommer receptet på cupcakesen vi hade på Emelie´s 2 årskalas! 🙂

(Receptet är en blandning av Åsa´s Geisha Cupcakes samt mitt eget recept på Dumlecupcakes.)

Muffinssmet  ca 12 st stora

  • 1 dl  Kakao
  • 2½ dl hett kaffe
  • 120 g mjukt smör
  • 2½ dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 100 g hackad mörkchoklad
  • 24 Dumlekolor

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop kakao och kaffet och låt svalna i kylskåp.
  2. Vispa smöret och socker krämigt, blanda ner ett ägg i taget under vispning.
  3. Mixa ihop vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt.
  4. Blanda försiktigt ner mjölblandningen och kaffeblandningen pö om pö.
  5. Hacka chokladen grovt och rör ner i smeten.
  6. Fyll formarna till 2/3 med smet och tryck ner 2 st dumlekolor i varje muffins. Grädda i mitten av ugnen ca 18 min.

Vitchokladfrosting

  • 150 g mjukt smör
  • 200 g philadelphiaost
  • 100 g vitchoklad
  • 4 dl florsocker
  • 2-3 droppar röd karamellfärg

Gör såhär:

  1. Hacka chokladen och smält den i vattenbad eller i micro. Låt svalna
  2. Vispa smöret krämigt och mixa i chokladen. Tillsätt Philadelphiaosten, florsocker och karamellfärg. Vispa försiktigt ihop allt till en krämig konsistens.
  3. Spritsa på frostingen när Cupcakesen har svalnat. Dekorer med ex sidenband & guldkulor.

 

Använd valfri choklad av god kvalite

 Klar att serveras!

Söta små (Stora) Cupcakes i våningar


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 tankar om “Dumlecupcakes med Vitchokladfrosting