Vitlöksdoftande Kycklinggryta (2:an)

Denna har blivit något av vår favoriträtt här hemma, har testat den med klyftpotatis, ris & Pasta till och funkar med allt! Denna är bara en liten vidare utveckling från orginalreceptet bla med färsk riven ingefära i! 🙂 Har ni inte testat den än kan jag varmt rekomendera att ni gör det!
Avocado ska ätas till varje måltid just nu här hemma, jag är ju som bekant en sån som äter ihjäl mig på en sak för att sen gå vidare till nästa!
Vad är eran favorit sak för tillfället? 😀

Det här behöver du:

4 kyckling fileer
8 msk olja
6 vitlöksklyftor
4 tsk soja
6 msk sweet chilisås
2 msk riven ingefära (färsk)
salt, svartpeppar & paprikapulver
1 röd paprika
300g purjolök
5 dl grädde
½ burk kokosmjölk

Gör såhär:

Gör marinaden på olja, pressade vitlöksklyftor, soja, chilisås, ingefära , salt, peppar & paprikapulver.
Strimla kycklingen. Låt den ligga i marinaden i ca 1 timme.
Stek kycklingen tillsätt skivad purjolök och tärnad paprika.
Häll på grädde och kokosmjölk, låt puttra 6-7 min. Smaka av!
Servera med tex klyftpotatis, ris, pasta & sallad.

Stek kyckling och tillsätt paprika & Purjolök

Min favorit för tillfället! Avocado…. Mmmmm….

20 reaktioner på ”Vitlöksdoftande Kycklinggryta (2:an)

 1. Håller med – testa den! Kan man äta sig trött på avocado? Inte jag iaf.
  Och pajen, den var verkligen himmelsk! Tack för receptet!

 2. Hej!

  Vilka underbara recept, vill laga allt! Men har inte riktigt förstått vad man ska göra med marinaden. Ska man hälla i den bland kyckligen eller ska den inte alls tillsättas? Tack för alla recept!

 3. Hej!
  Jag länkade till din sida från min blogg… ÄÄÄÄLSKAR kyckling grytan! det är helt klart en favorit här hemma!

  Hoppas att det är okej att jag lånade bilden också… säg till annars för då tar jag bort den…

  tack för ett kanon recept!

  MVH MALIN

 4. Jag har precis lagt min quorn i marinaden, det ser sååå gott ut på bilden men eftersom jag inte äter kött så testar jag med quorn. Helt underbar blogg du har, jag ska testa pajen med getost nån dag med.

 5. Vi ville laga kyckling med kokosmjölk och hittade denna via google. Verkade så god att vi gick och handlade på en gång. Och sjukt gott blev det också! Tack så mycket för receptet, ska göras fler gånger 🙂

Kommentera