, , ,

Vitlöksdoftande Kycklinggryta (2:an)

Denna har blivit något av vår favoriträtt här hemma, har testat den med klyftpotatis, ris & Pasta till och funkar med allt! Denna är bara en liten vidare utveckling från orginalreceptet bla med färsk riven ingefära i! 🙂 Har ni inte testat den än kan jag varmt rekomendera att ni gör det!
Avocado ska ätas till varje måltid just nu här hemma, jag är ju som bekant en sån som äter ihjäl mig på en sak för att sen gå vidare till nästa!
Vad är eran favorit sak för tillfället? 😀

Det här behöver du:

4 kyckling fileer
8 msk olja
6 vitlöksklyftor
4 tsk soja
6 msk sweet chilisås
2 msk riven ingefära (färsk)
salt, svartpeppar & paprikapulver
1 röd paprika
300g purjolök
5 dl grädde
½ burk kokosmjölk

Gör såhär:

Gör marinaden på olja, pressade vitlöksklyftor, soja, chilisås, ingefära , salt, peppar & paprikapulver.
Strimla kycklingen. Låt den ligga i marinaden i ca 1 timme.
Stek kycklingen tillsätt skivad purjolök och tärnad paprika.
Häll på grädde och kokosmjölk, låt puttra 6-7 min. Smaka av!
Servera med tex klyftpotatis, ris, pasta & sallad.

Stek kyckling och tillsätt paprika & Purjolök

Min favorit för tillfället! Avocado…. Mmmmm….

  • 0

    Overall Score

  • Reader Rating: 0 Votes

Share

You May Also Like