Slide background

KARDEMUMMAGUMMANS

Mat & Bakblogg med en gnutta familjeliv

KARDEMUMMAGUMMANS

Mat & bakblogg med en gnutta familjeliv

KARDEMUMMAGUMMANS

Mat & bakblogg med en gnutta familjeliv

Vitlöksdoftande Kycklinggryta (2:an)

Written by Kardemumma Gumman. Posted in Grytor, Kyckling, Mat, Pasta, Potatis & Ris

Denna har blivit något av vår favoriträtt här hemma, har testat den med klyftpotatis, ris & Pasta till och funkar med allt! Denna är bara en liten vidare utveckling från orginalreceptet bla med färsk riven ingefära i! :) Har ni inte testat den än kan jag varmt rekomendera att ni gör det! Avocado ska ätas till varje måltid just nu här hemma, jag är ju som bekant en sån som äter ihjäl mig på en sak för att sen gå vidare till nästa! Vad är eran favorit sak för tillfället? :D Det här behöver du: 4 kyckling fileer 8 msk olja 6 vitlöksklyftor 4 tsk soja 6 msk sweet chilisås 2 msk riven ingefära (färsk) salt, svartpeppar & paprikapulver 1 röd paprika 300g purjolök 5 dl grädde ½ burk kokosmjölk Gör såhär: Gör marinaden på olja, pressade vitlöksklyftor, soja, chilisås, ingefära , salt, peppar & paprikapulver. Strimla kycklingen. Låt den ligga i marinaden i ca 1 timme. Stek kycklingen tillsätt skivad purjolök och tärnad paprika. Häll på grädde och kokosmjölk, låt puttra 6-7 min. Smaka av! Servera med tex klyftpotatis, ris, pasta & sallad. Stek kyckling och tillsätt paprika & Purjolök Min favorit för tillfället! Avocado…. Mmmmm….

Taggar:, , , , , , , , , , , , , , , ,

Spåra från din sida.

Kardemumma Gumman

En Svensk Mat och Bakblogg

Kommentarer (20)

 • Mia

  |

  Supergod! Gjorde den senast idag. Jag är helt förtjust i denna gryta.

  Svara

 • Jenny

  |

  Det finns något till dig i min blogg…

  Svara

 • Martina

  |

  Jag äter också väldigt mycket avocado just nu. Kycklingen ser super ut!

  Svara

 • Loulas Kök

  |

  Åå det här måste jag prova, kyckling filéer är ju nått man alltid har hemma.

  Svara

 • Emmy

  |

  Håller med – testa den! Kan man äta sig trött på avocado? Inte jag iaf.
  Och pajen, den var verkligen himmelsk! Tack för receptet!

  Svara

 • Emma Kök

  |

  Kyckling med vitlök är ju riktigt gott! Skall nog handla hem lite kyckling nästa vecka och göra en gryta!

  Svara

 • anette

  |

  Avocado här med! Supergott är ju också att lägga ner avocadobitar på slutet i grytor och pastasåser.

  Svara

 • Hasselbackspotatis « Kardemumma Gumman

  |

  […] Hoppa till kommentarer Som rubriken lyder blev det Hasselbackspotatis idag! Vitlöksdoftande Kycklinggrytan börjar ni kunna vid det här laget, idag bjöd vi på den till ”mommo & moffa” […]

  Svara

 • LENA

  |

  Denna ska jag göra i helgen-verkar supergod!!!! TACK för receptet!

  Svara

 • Selma

  |

  Hej!

  Vilka underbara recept, vill laga allt! Men har inte riktigt förstått vad man ska göra med marinaden. Ska man hälla i den bland kyckligen eller ska den inte alls tillsättas? Tack för alla recept!

  Svara

 • Malin Andersson

  |

  Hej!
  Jag länkade till din sida från min blogg… ÄÄÄÄLSKAR kyckling grytan! det är helt klart en favorit här hemma!

  Hoppas att det är okej att jag lånade bilden också… säg till annars för då tar jag bort den…

  tack för ett kanon recept!

  MVH MALIN

  Svara

 • Linn

  |

  Jag har precis lagt min quorn i marinaden, det ser sååå gott ut på bilden men eftersom jag inte äter kött så testar jag med quorn. Helt underbar blogg du har, jag ska testa pajen med getost nån dag med.

  Svara

 • Christina

  |

  Denna kycklingrätt MÅSTE jag göra. Den verkar vara super-duper GOD.
  Trevlig helg.

  Svara

 • V&S

  |

  Vi ville laga kyckling med kokosmjölk och hittade denna via google. Verkade så god att vi gick och handlade på en gång. Och sjukt gott blev det också! Tack så mycket för receptet, ska göras fler gånger :)

  Svara

 • Johan

  |

  Tack för detta recept har nog gjort denna 6-7 gg jätte god

  Svara

 • Nicole

  |

  Ska prova laga detta idag, har dock ingen kokosmjölk, går de utan!?

  Svara

Lämna en kommentar