Krämig Potatisgratäng med Rostbiff

Vi forsätter äta av rostbiffen, men den är ganska svår att tröttna på iofs! 😉
Idag blev det en krämig Potatisgratäng till.
Serverades med en sallad på Gurka, avocado & salladsblad.

Det här behöver du: Ca 6 pers

10 medelstora potatisar
2 dl riven ost
6 dl grädde
2 vitlöksklyftor (pressa)
1 burk Cantadou vitlök
Salt & svartpeppar

Gör Såhär:
Skala och skiva potatisen. Häll grädden i en skål. Blanda ner den rivna osten och Cantadou vitlök i grädden och tillsätt den pressade vitlöken. Salta & peppra. Blanda potatisskivorna med gräddblandningen. Smörj en ugnsfast form och häll blandningen i . Grädda i 200 grader ca 50min.

Innan gräddning..

Saftig Rostbiff…

Efter gräddning..

Klar att avnjutas…

19 reaktioner på ”Krämig Potatisgratäng med Rostbiff

  1. Hej!
    God fortsättning på det nya året! Vilken härlig blogg du har, hittade den genom matbloggstoppen och jag kommer definitivt att titta in här fler gånger!

    Om du har lust så kanske du kan titta in på min blogg där du kanske hittar något nytt recept? 😉
    Du får också jätte gärna lämna en kommentar om vad du tycker om bloggen och gärna ge tips om vad jag kan göra bättre !
    Ha det bäst!
    Kram Daniella.

  2. Ja, det är nog dags att ta fram rostbiffen från frysen, det där ser riktigt gott ut. Har aldrig gjort potatisgratäng på det viset, måste testa!

  3. Det ser verkligen jättegott ut! Gratängen ser så där krämig och god ut som man vill att den ska vara. Lät spännande med vitlöksosten. Måste prova ditt recept nästa gång.

  4. Ååå, potatisgratääääng!
    Det är ju supergott! Vi åt rostade grönsaker med honung till det aprikosspäckad fläskkarré det var också gott.
    Kram/Ingrid

  5. Hej!
    Den 20 januari kl 20.00 börjar ”Landet brunsås” i SVT2, ett program för dig som äter. Varför äter vi svenskar som vi gör? Programledarna Henrik Schyffert, Erik Haag och matskribenten Lotta Lundgren söker efter svaren i vår egen kulturhistoria, i omvärldens influenser och i trenderna som påverkar vad vi ställer fram på middagsbordet. Experter i programmet är Mats-Eric Nilsson och Richard Tellström.
    Om du vill titta på programmet i förväg mejla magdalena.lofstrom@svt.se så skickar jag dig en länk där du kan titta. Vänliga hälsningar Magdalena

  6. Potgratäng med cantadou måste ju ha blivit kanon gott.
    Här sitter en som måste pröva nästa gång hon gör potatisgratäng.
    God fortsättning på det nya året.
    Kram

Kommentera