Renskavsgryta med ris & svartvinbärs gelé


Idag njöt E och jag av en Renskavsgryta här hemma till fredagsmiddag, bytte ut Tacos en vecka! 🙂
Hade sett ett recept för nån vecka sen hos Ias Matblogg som jag ändrat lite på…

Emmis gillade den jättemycket och åt upp allt, likaså H som kom hem sent och mumsade i sig, värre var det med mig! 😉 Lite ”too mutch wild” för mig! 😀

Svartvinbärsgelén har jag fått av min snälla mamma, så gott! 😛

renskav

Det här behöver du:
1 pkt renskav
1 gullök
1 pkt bacon
2 dl kantareller/ champinjoner
2 msk svartvinbärsgele
5 dl matlagningsgrädde
1 st köttbuljongtärning
1 msk vilt & kantarellfond
soya (pyttelite för färgen)
vitpeppar, svartpeppar & kryddor

rårördalingon
färsk persilja

Gör såhär:
Tina renskaven. Skär baconet i bitar och stek, tillägg hackad lök och renskav och stek tills det fått fin färg. Krydda! Tillägg svampen och stek tills vattnet kokat bort. Blanda grädde, svartvinbärsgele, köttbuljong och fond. Koka ihop en stund och smaka av med valfria kryddor.

Servera med ris/potatis och rårördalingon eller svartvinbärsgelé. Toppa med lite färsk persilja!

MAT 7 086


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 tankar om “Renskavsgryta med ris & svartvinbärs gelé