Renskavsgryta med ris & svartvinbärs gelé

Idag njöt E och jag av en Renskavsgryta här hemma till fredagsmiddag, bytte ut Tacos en vecka! 🙂
Hade sett ett recept för nån vecka sen hos Ias Matblogg som jag ändrat lite på…

Emmis gillade den jättemycket och åt upp allt, likaså H som kom hem sent och mumsade i sig, värre var det med mig! 😉 Lite ”too mutch wild” för mig! 😀

Svartvinbärsgelén har jag fått av min snälla mamma, så gott! 😛

renskav

Det här behöver du:
1 pkt renskav
1 gullök
1 pkt bacon
2 dl kantareller/ champinjoner
2 msk svartvinbärsgele
5 dl matlagningsgrädde
1 st köttbuljongtärning
1 msk vilt & kantarellfond
soya (pyttelite för färgen)
vitpeppar, svartpeppar & kryddor

rårördalingon
färsk persilja

Gör såhär:
Tina renskaven. Skär baconet i bitar och stek, tillägg hackad lök och renskav och stek tills det fått fin färg. Krydda! Tillägg svampen och stek tills vattnet kokat bort. Blanda grädde, svartvinbärsgele, köttbuljong och fond. Koka ihop en stund och smaka av med valfria kryddor.

Servera med ris/potatis och rårördalingon eller svartvinbärsgelé. Toppa med lite färsk persilja!

MAT 7 086

0 reaktioner på ”Renskavsgryta med ris & svartvinbärs gelé

  1. Yes, vad gott med renskav!
    Snabbmat är det också och det behövs ibland. Vad kul att du gjort langos, jag har ett recept som legat länge men ditt ser bättre ut, ska testa så fort jag kan!
    Ha det fint Nette/kram Karin

Kommentera