
20 jun Midsommarbuffé 2020 Krämig potatissallad och vitkål med aromsmör
Posted at 21:11h
in Bakverk, Barn, Desserter, Drycker, Familjeliv, Fest & Kalas, Pasta, Potatis & Ris, Sallader, Tårtor, Vegetariskt
0 Comments





4 portioner eller 8 portioner på en buffé
1 kg färsk potatis
4 dl grekisk alt turkisk yoghurt
1 dl majonäs
1 rödlök, finhackad (2 pressade vitlöksklyftor)
1 knippe rädisor skivade
½ dl finhackad gräslök
½ dl finhackad persilja
salt och peppar
1. Skölj potatisen och koka den mjuk. Skölj i kallt vatten så att den svalnar. Skär sedan i mindre bitar om du önskar. Jag serverade mina hela då de var små.
2. Rör ihop yoghurten och majonäs i en skål.
3. Vänd ner rödlök, (pressad vitlök om ni önskar) gräslök, persilja och potatisen. Smaka av med salt och peppar. Toppa salladen vid servering med mer rödlök, rädisor och hackad gräslök.
















No Comments