Soliga Alicante i vår?

Vi har haft en ganska grå höst och vinter och många undrar var solen egentligen tagit vägen. Och trots både hösten och vintern kan vara väldigt mysiga årstider, så saknar jag faktiskt solen lite. Därför drömmer jag mig bort en smula nu och funderar på vart man kan åka med barnen. Så jag tänker – Alicante! Ett ställe med bra väder, men inte lika lång flygresa som i våras när vi satte oss på ett långflyg till Thailand med tre barn. Trots att det gick hur bra som helst tänker jag att vi denna gång skulle satsa på en flygresa inom Europa. Vi besökte ju mest Skandinavien i somras, så nu det hade varit kul att åka lite längre bort! Därför känns Alicante ultimat.  

 

Barnvänligt och god mat 

Att slå ihop värme och nöje känns som det ultimata man kan göra med små barn! Men också god mat. Tapas, paella, tortilla – det spanska köket bjuder på så mycket gott som hela familjen kan njuta av.  

 

Enligt Flygresors reseguide har Alicante ett av Europas bästa väder, vilket är ytterligare en grej som gör att resmålet passar hela familjen. Hur bra är inte det? Det gör det roligare att åka på dagsutflykter, när man kan åka någonstans utan att oroa sig för dåligt väder. I Valencia, som bara ligger knappa två timmar bort, finns ett enormt akvarium! Eller piratön Tabarca som man kan åka båt till. Spännande! Annars finns det många naturreservat och fina stränder att spendera soltimmarna på. 

 

Shop ‘til you drop 

Som ni säkert redan vet älskar jag att shoppa och hela Alicanteregionen är välkänt för sina läderprodukter. Om jag kommer iväg ska jag passa på att fynda en snygg läderväska som jag kan ha i många år framöver. I grannstaden Elche tillverkas alla typer av snygga läderskor, så det skulle också bli ett självklart stopp på resan. Det går även att besöka fabrikerna och där har de sina egna outlets. Så shopping finns nästan runt varje hörn, kan man säga.  

 

Blir Alicante nästa resa? Ja, jag har redan sålt in Alicante till mig själv. Så nu måste jag bara försöka sälja in det till Anton också ;)! Jag kan i alla fall få drömma lite grann så här i decembermörkret.  

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *