Lövbiff med buljongkokt potatis, baconrullad haricot verts och vitlökssmör
- 8 medelstora potatisar
- 10 dl köttbuljong (vatten och grönsaksbuljong tärning eller fond)
- 500 g lövbiff
- salt och peppar
- 2 msk smör eller margarin
- 150 g smör
- 3 pressade klyftor vitlök
- 1 msk hackad persilja
- Haricot verts
- Bacon
Så här gör du
- Skiva potatis och fördela i en ugnsform. Häll över grönsaksbuljongen. Ugn 200 grader i ca 40-45 min (tills potatisen är mjuk).
- Rör ihop smöret med den pressade vitlöken och persiljan.
- Stek lövbiffarna och fördela ut över potatisen när den är klar, krydda med salt och peppar.
- Rulla in haricot verts i bacon och stek runtom. Fördela ut dem över lövbiffen (och potatisen). Klicka ut vitlökssmöret på toppen. In i ugn ca 10 minuter tills smöret smält.
Servera med en sallad och vitlöksbröd.
Göran fick också vara med på kalaset! 😉
En fin kväll med god mat och trevligt sällskap! Till maten drack vi lite ro´se, fördrink till de rökta räkorna blev Pasqua Chardonnay Grillo. Mycket fruktig smak med inslag av päron, galiamelon, vita blommor och limeskal. Serveras vid 8-10°C. (Nr 12438). Passade utmärkt till!