Lövbiff med buljongkokt potatis, baconrullad haricot verts och vitlökssmör

 

  • 8 medelstora potatisar
  • 10 dl köttbuljong (vatten och grönsaksbuljong tärning eller fond)
  • 500 g lövbiff
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 150 g smör
  • 3 pressade klyftor vitlök
  • 1 msk hackad persilja
  • Haricot verts
  • Bacon

Så här gör du

  1. Skiva potatis och fördela i en ugnsform. Häll över grönsaksbuljongen. Ugn 200 grader i ca 40-45 min (tills potatisen är mjuk).
  2. Rör ihop smöret med den pressade vitlöken och persiljan.
  3. Stek lövbiffarna och fördela ut över potatisen när den är klar, krydda med salt och peppar.
  4. Rulla in haricot verts i bacon och stek runtom. Fördela ut dem över lövbiffen (och potatisen). Klicka ut vitlökssmöret på toppen. In i ugn ca 10 minuter tills smöret smält.

Servera med en sallad och vitlöksbröd.

Göran fick också vara med på kalaset! 😉

En fin kväll med god mat och trevligt sällskap! Till maten drack vi lite ro´se, fördrink till de rökta räkorna blev Pasqua Chardonnay Grillo. Mycket fruktig smak med inslag av päron, galiamelon, vita blommor och limeskal. Serveras vid 8-10°C. (Nr 12438). Passade utmärkt till!