Broccoligratäng med bacon och ost
Ingredienser
Gör så här
1. Värm ugnen till 200-225 grader.
Koka de frysta broccolibuketterna i vatten i 3-4 minuter. Ta upp och spola dem direkt med kallt vatten (för att stoppa tillagningen) och låt rinna av.
Skär baconet/sidfläsket i bitar. Stek det krispisgt.
Vispa ihop äggstanningen genom att först vispa äggen med mjölet och sedan vispa i grädde och mjölk. Smaka av med senap, salt och peppar. Rör ner hälften av osten
2. Lägg de avrunna broccolibuketterna i en smord form. Strö över bacon/fläskbitarna. Häll över äggstanningen. Strö över resten av osten.
Grädda i ca 20-30 minuter tills äggblandningen stannat. Blir gratängen mörk för snabbt, täck formen med aluminiumfolie.
Gratängen är klar när äggen stannat och osten har fin färg. Garnera med lite persilja på toppen!