
01 aug Blåbärspaj med Creme fraiche
Blåbärspaj:
Pajdeg:
150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl (jag brukar ha i lite mer för en fastare pajdeg)
2 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl creme fraiche
1 tsk vaniljpulver
1 dl strösocker
2 ägg
4 dl blåbär
Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan. Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något. Tryck ut degen i en pajform.
Blanda creme fraiche, socker, vanilj och ägg i en bunke. Ha i cirka hälften av blåbären (om du använder färska, annars kan du ha i alla)Mosa dom lite lätt, men låt de flesta blåbären fortfarande vara hela.. Fyll pajskalet och grädda i 175 grader i 30 minuter eller tills pajen har stannat och inte är rinnig i mitten. Jag brukar grädda pajen lite längre ner i ugnen för att kanterna inte skall brännas vid.
Ha på resterande blåbär på pajen.
Servera med iskall vaniljglass eller vaniljsås.
Sandra Petersson
Posted at 12:48h, 09 augustiVad spännande att ha Creme fraiche i! Det måste jag prova! Sparar receptet som bokmärke på datorn sålänge 🙂
Gun Jönnervik
Posted at 18:26h, 12 augustiDet var trevligt att ni kom och hälsade på oss i Småland. Jättefin blogg du har med en massa spännande recept. Jag ska absolut göra den annorlunda blåbärspajen.
Kardemumma Gumman
Posted at 20:50h, 11 oktoberTack! Det var så trevligt att träffa er med! 🙂 Vi får göra om det snart igen.. Kram!