Ravioli med pancetta, ricotta och spenat
Ravioli med pancetta, ricotta och spenat
- 1 klyfta vitlök
- 1 påse (80 g) färsk babyspenat (el fryst)
- 1 msk smör
- 1 burk (250 g) ricottaost
- 150 g pancetta
- Flingsalt
- Svartpeppar från kvarn
- 1 nypa muskotnöt (gärna färskriven)
- Riv vitlöken och stek pancetta, spenat och vitlök i smör.
- Krama ur vätskan ur spenaten och hacka den och pancettan fint.
- Blanda spenaten med ricottaost och smaksätt med flingsalt, svartpeppar och riven muskotnöt.
- Kavla ut och fyll pastan enligt grundreceptet.
Färsk Pasta
Grundrecept
- 5 dl durumvete
- 4 ekologiska ägg
Polentamjöl till plåten
- Mät upp mjölet på ett bakbord och gör en stor grop i mitten.
- Knäck äggen i gropen och vispa upp dem med en gaffel.
- Vispa in mjölet i äggen med en gaffel, lite i taget.
- Mjöla händerna när degen börjar gå ihop och knåda tills den är slät, len och elastisk i cirka 10 minuter.
- Täck degen med plastfolie och låt den vila minst 30 minuter i kylen innan den kavlas ut.
- Dela degen i 4 bitar och kavla ut en i taget. Täck de övriga med plastfilm och lägg dem i kylen. Platta ut pastadegen med fingrarna och kör den genom pastamaskinens tjockaste nivå, medan du vevar. Kavla degen genom maskinens alla nivåer fram till den tunnaste nivån.
- Forma till valfri pasta: spagetti, tagliatelle eller ravioli.
- Koka pastan al dente i cirka 3 minuter i välsaltat vatten.