Kaptenen ger sig på “Spaghetti med köttfärssås”

Kaptenen ger sig på “Spaghetti med köttfärssås”

image

Spaghetti med köttfärssås stod igår på menyn.

Måste medge att resultatet slutade i något ätbart!

Detta klarar du dig med:

  • 2 st gula lökar
  • 400-500 gram köttfärs
  • Ett paket med krossade tomater (400 gram)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 köttbuljongs tärning
  • 2st vitlöksklyftor
  • 1tsk oregano
  • 300-400 gram spaghetti
  • gurka och slutligen Salt och svartpeppar.

Så här gjorde jag:

Finhacka gul löken låt den sedan bryna tillsammans med köttfärsen tills all (rosa) färg försvunnit i stekpannan. Övergick sedan till att hälla i vattnet tillsammans med de krossade tomaterna i stekpannan. Blandade en stund för att sedan krossa ner vitlöksklyftorna i pannan och smula sönder köttbuljongen.  Tillsatte oregano,salt och peppar. Smakade av och kryddade på lite extra. lät det småkoka i 35-40 minuter.

Kokade upp pastan använde inte tiden som stod på förpackning utan körde bara på och smakade av då och då tills jag vart nöjd. Jag ger denna enkla och relativt snabba maträtt  7/10 baserar detta på att du garanterat blir mätt och man blir helt varm i kroppen efteråt. Lycka till kamrater!

image

image

 

 

 

 

 

Kapten Anton
kardemummagumma@live.se
No Comments

Post A Comment