07 apr Köttbullar i tomatsås med rödvin (Lågt GI)
Ingredienser
500 gram | ||
1 st ägg | ||
1 st | ||
1 msk | ||
1 dl | ||
1 kruka basilika | ||
salt och peppar | ||
Tomatsås | ||
1 st | ||
2 st | ||
3 msk |
2 dl | ||
1 burk krossade tomater | ||
1 st röd chili | ||
1 tsk | ||
0,5 st | ||
1 tsk | ||
Tillbehör | ||
300 gram | ||
Tillagning1. Blanda alla ingredienser till köttbullssmeten i en bunke. Krydda med salt och peppar. Rulla till köttbullar och stek i oljan tills de fått fin färg. De ska inte bli genomstekta. Ta stekpannan åt sidan. 2. Finhacka lök och vitlök. Stek i oljan tills de mjuknat. Häll i vin, tomater, chili, timjan, lagerblad och råsocker. Salta och peppra. Låt koka 15 minuter på svag värme. Tillsätt köttbullarna och puttra 10 minuter till. Späd eventuellt med lite vatten om såsen blir för tjock. 3. Servera med fullkornspasta och sallad. |
Pia
Posted at 16:38h, 13 aprilLåter gott dedär! Blir nog att testa, men får väl nog ta ur en skvätt sås åt den yngsta i huset innan rödvinet sätts i.
Sonja
Posted at 12:02h, 19 aprilSer gott ut 🙂
Tack för gott recept
GLAD PÅSK! Ha en skön ledighet!