Limelax med kokosmjölk och gröncurry, Thaigryta!

Har helt snöat in på Thaimat nu, ju starkare desto bättre… Som sagt jag har mina perioder! 😉 Men det går att variera i det oändliga så tar väl ett tag innan jag fastnar för något annat!

Thaigrytan kan smaksättas med färsk koriander, limeblad, citrongräs, färsk ingefära, röd chili etc… Men måste fylla på skafferiet först!

 thaigryta

Ingredienser:

  • 4 portionsbitar lax
  • 0,5-1 röd paprika
  • 1 broccoli eller 2 dl frysta broccolibuketter
  • 2 morötter
  • 5 tsk grön currypasta
  • 2 burkar, 400 ml kokosmjölk
  • 1 tsk fisksås
  • 2 msk sweetchilisås
  • 3 msk pressad lime

Tillagning:

  1. Börja med att koka jasminris.
  2. Skölj, rensa och skär grönsaker samt lax i 3×3 cm bitar. Skala morot och skär i stavar.
  3. Stek currypasta med olja (2 msk) i en gryta i 30 sekunder.
  4. Tillsätt kokosmjölk. Låt puttra i 3 minuter.
  5. Tillsätt grönsaker. Koka tills grönsaker känns klara.
  6. Tillsätt en halv tsk fisksås och smaka av med lite sweetchili och pressad lime. Smaka av grytan med currypasta för hetta, fisksås för sälta, sweetchilisås samt lime för syra.
  7. Håll grytan varm tills riset kokat klart.
  8. Tillsätt lax och koka 2-3 minuter när riset har kokat klart och ångar av.
  9. Servera lax-thaigrytan med jasminris eller nudlar.