21 okt Apelsinkaka med topping
Här kommer recept på en annorlunda men sååå god kaka att göra i långpanna! 🙂 Söt och syrlig på samma gång!
Ingredienser
- 300 g rumsvarmt smör
- 6 dl socker
- 4 stora ägg
- Rivet skal av 1 apelsin
- 2 dl mjölk
- 8 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
Fyllning:
- 200 g smör
- 5 dl florsocker
- 2 äggulor
- Saft av 1 apelsin
- (Rivet skal av ½ citron)
Gör så här
Ugn: 175 grader.
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt kraftig omrörning. Blanda samman mjölet med bakpulver och rivet apelsinskal. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Rör till en slät smet. Häll smeten i långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-50 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp på galler. Rör samman alla ingredienserna till toppingen. Rör tills det blir en fluffig, läckert gul kräm. Låt stelna till på kakan!
Ann-Sofi MATSAFARI
Posted at 18:04h, 22 oktoberMums så gott!
Webbyrå Stockholm
Posted at 20:33h, 22 oktoberHej, Jag bruka kolla på din blogg, den är jätte snygg, stilren, professionell. Om du behöver hjälp med din blogg så kan du gärna kontakta mig. Webbyrå Stockholm http://www.webbyra.st vi har kontor i Skanstull. Vi är expert inom Grafisk Formgivning, WordPress, Joomla, Drupal och E-handel samt sökmotoroptimering.