
27 maj Passions & Jordgubbscheesecake på Digestive & Oreobotten
Posted at 20:58h
in Bakverk, Desserter, Fest & Kalas, Frukt & Bär, Glass, Glasser & krämer, Ost, Tårtor, Tävling
6 Comments
Ni missar väl inte att utmana mig i tårta VS tårta? Här kommer mitt bidrag, en sötsyrlig cheesecake som möter en salt chokladig botten, mums! 🙂
Digestive och oreobotten:
- 200 g Digestivekex (1/2 pkt)
- 150 g Oreos (1 paket)
- 2 msk kakao
- 100 g smält smör
Gör såhär:
Mixa kakorna i matberedaren och tillsätt sedan kakaon och smöret. Tryck ut i en form och ställ in i ugnen på 175 grader i knappt 10 minuter. Låt svalna.
Fyllning:
- 3 passionsfrukter
- 200 g rumsvarm philadelphiaost
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 äggulor
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl mosade jordgubbar
Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Vispa grädden hårt i en skål. Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget, vänd sen ihop allt tillsammans med passionsfrukten och jordgubbsmoset. Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering. Dekorera med jordgubbar och choklad!
Matilda
Posted at 17:51h, 28 majLåter som en jättegod cheesecake! Varifrån kommer guldkronan? 😀
Kardemumma Gumman
Posted at 21:30h, 28 majkronan kommer från en annan tårta! (som är en bageri-tårta) 🙂
sonja
Posted at 18:05h, 28 majViket mestervärk ,snygg tårta å säkert jättegod
Sandra - Drömkaka
Posted at 11:02h, 31 majÅh vad gott det här låter! Och ser ut dessutom 🙂
Ann-Sofi MATSAFARI
Posted at 20:54h, 01 juniOj vilken sommardröm:) Jättefint dekorerat!
sabina mammastårtor
Posted at 20:31h, 13 juniser jättegott ut . Jag har en grupp på facebook som är för folk som gillar och baka. Hade varit roligt om du ville vara med http://www.facebook.com/#!/groups/207927705984141/246990318744546/?notif_t=group_comment