04 jan Laxpaj med Sparris och Fetaost
NU är vi hemma i Stockholm igen, för några dagar! Sen återvänder vi till Närpes igen för 2 veckor och för att gå på bröllop! 🙂 Här kommer receptet på laxpajen vi hade för några helger sen i väntan på något mer spännande! 🙂
Pajdeg
-
3 1/2 dl vetemjöl
-
125 g smör
-
2 msk vatten
Gör så här:
Sätt ugnen på 200. Dela smöret i mindre bitar. Tillsätt mjöl och vatten. Knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Kavla ut eller tryck ut degen i pajformen.
Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
Laxpaj
-
4 ägg
-
2 dl mjölk
-
1/2 dl grädde
-
250 g varmrökt lax
-
100 g philadelphiaost
-
1/3 dl hackad dill
-
150 g riven västerbottensost
-
fetaost i bitar
-
sparris & skivad tomat
Gör såhär:
Vispa ihop ägg, mjölk, peppar, västerbottensost och färskost. Tillsätt dill. Ta ut pajskalet ur ugnen. Fördela laxen i pajformen, häll över stanningen . Grädda i cirka 200 grader i 35-40 minuter. Skär tomat i tunna skivor och koka sparrisen (1-2 min i saltat vatten). När pajen har ca halva tiden kvar i ugn lägger du på tomaterna, sparrisen och fetaosten och gräddar den färdigt.
Anna/Frostrosor
Posted at 22:46h, 04 januariLaxpaj är gott!
Gjorde lite som en mix av en sådan här och den som du tipsade om innan nyår kan man säga. Har inte hunnit lägga upp den på bloggen än!
Roligt med bröllop!
Nora
Posted at 13:11h, 05 januariSv: Tack, kände för att prova på matbilder i svartvitt haha 😉 Ja så gulliga dom är! Får ta mer bilder nästa gång vi ses 🙂
Vardaxlyx
Posted at 14:48h, 07 januariSpringer in för att önska dig en helt underbar lördag =)
Kramkram söta du!
Kardemumma Gumman
Posted at 20:19h, 07 januariTack detsamma kära du! 🙂
Fröken Dill
Posted at 16:32h, 07 januariSmarrig laxpaj! Vi blev bjudna på en variant med gravad lax i för någon vecka sedan och det var också jättegott! Ha det så trevligt på bröllopet.