13 dec Vinn en ICA Matkasse
Receptutmaningen – Vilket är ditt bästa vardagsrecept med Oatly iMat?
Nu kan du kan vara med och tävla om en valfri matkasse hos ICA Matkassen genom att dela med dig av ditt bästa vardagsrecept som innehåller Oatlys iMat.
Laga nyttig vardagsmat med Oatlys iMat! Oatly iMat används som vanlig matlagningsgrädde och ger en god, fyllig smak. Produkterna är helt vegetabiliska och innehåller bara 13 respektive 7 procent fett. Läs mer om Oatlys iMat och fler hälsosamma produkter gjorda på havre här.
Med ICA Matkassen får du en inspirerande och varierad matvecka – oavsett vilken kasse du väljer. ICA utgår från populära recept och gör dem sedan ännu lite bättre. Recepten inspireras av säsongen, fångar upp spännande mattrender eller erbjuder nya varianter på älskade klassiker. Det finns en särskild matkasse med laktosfri kost där innehållet är samma som i ICA Matkassen Inspiration förutom att laktosvarorna är utbytta. Läs mer om ICA Matkassen här.
För att vara med och tävla:
1. Gilla Oatly Sverige på Facebook.
2. Skicka in ditt bästa vardagsrecept med Oatly iMat och bifoga gärna en bild, antingen till info@kardemummagumman.se eller nedan i kommentarerna. Det enda kriteriet är att rätten ska innehålla iMat och ta runt 30 minuter att laga.
Det bästa vardagsreceptet vinner en veckas leverans av valfri ICA matkasse. Andra- och tredjepris är värdecheckar för 300 kronor från Oatly.
Tävlingen avslutas 19 December kl 21.00
Pingback:Oatly anordnar bloggtävlingar | Kommunicera
Posted at 06:04h, 14 december[…] Just nu pågår tävlingen hos Glitzy, Frostrosor och Kardemummagumman […]
Anna B
Posted at 14:56h, 15 decemberJag är supergärna med och gillar redan på fb- Anna Berglund
Här är mitt bästa vardagsrecept med iMat
400 g falukorv
250 g frusen broccoli
Ostsås:
2 msk vetemjöl
3 dl iMat
1 msk margarein
2 – 3 msk senap
2 – 3 dl riven ost
Strimla korven. Blanda korv och broccoli en en form.
Smält margarinet i en kastrull och strö över mjölet. Tillsätt mjölken och vispa såsen slät. Koka upp, tillsätt senap och ost, ta bort från värmen och rör tills osten smält. Häll såsen över korven och gratinera i 200 g 15-20 min.
Servera med pasta, potatis eller mos och rårivna morötter.
Lisa Magnusson C
Posted at 02:29h, 17 decemberFestlig currygryta med kyckling/quorngrytsbitar!
Här kommer ett gångbart recept på en currygryta, som brukar uppskattas även av dem som “inte gillar curry”.
Fungerar både som festmat och i vardagen, går även bra att frysa.
Servera med ris och en god grönsallad!
Gul lök
Röd paprika
Hela färska champinjoner
Kyckling alt Quornbitsgrytbitar
Oatly iMat 13 %
curry
citronsaft
salt peppar
lite vitlök
färsk persilja
Hacka lök och paprika i klyftor, och fräs i matolja i en stor gryta tillsammans med curryn.
Tillsätt de hela sköljda champinjonerna.
När vätskan har kokat bort, tillsätt kyckling/grytbitarna
Krydda efter smak med rikligt med curry, lite vitlök, salt o peppar.
Syra med citronsaft och häll i iMat 13 %.
Låt det koka en stund till kycklingen är färdig och du har en mustig gryta.
Toppa anrättningen med färsk persilja före servering.
God med ris och en krispig grönsallad till!
Smaklig spis!
kicki kronborg
Posted at 14:55h, 17 decemberVardagsrecept med Oatly
Het kassler med pasta
20 gr margarin
1 msk curry
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 dl mjölk
1 halv grönsaksbuljongtärning
1.5 dm purjolök, strimlad
2 dl Oatly
400 gr kassler, tärnad
Pasta
Smält margariner
Fräs curry, vitlök och tomatpuré till en pasta
Häll på mjölken, oatlyn och buljongtärningen
När det sjuder, lägg i den strimlade purjolöken
Sjud tills purjolöken börjar bli mjuk, lägg i kasslertärningarna
Sjud ytterliggare ca 4 minuter så att det är genomvarmt och har tjocknat lite. Eventuellt kan man behöva reda lite också
Serveras med nykokt pasta, grönsallad och ett stort glas vatten.
Snabbt, lätt och älskat av framförallt alla barnen. testa och njut.
Har delat på FB så att alla mina vänner hittar hit 🙂
Hälsningar
kicki kronborg
Elisa Huolman
Posted at 15:12h, 17 decemberTacotina gratäng 6 pers
7-8 stora potatisar
6 dl vatten
1 buljongtärning
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
400 gr Köttfärs eller Quorn färs
½ burk tacosås (valfri styrka)
1 påse tacokrydda
1½ dl vatten
4 dl Oatly havremjölk
3 ägg
½ tsk salt
3 tomater
2 dl riven ost
Valfri Olja att steka i
Skala och skiva potatisen tunt. Koka upp vattnet med buljongtärningen. Koka potatisskivorna nästan mjuka i buljonvattnet. Hacka sedan löken & vitlöken. Fräs upp löken i olja först, häll av på separat tallrik, fräs sedan upp färsen. Blanda sedan i löken igen. Tillsätt Tacokryddan samt Tacosåsen samt lite vatten. Koka i 5 min. Vispa upp Havremjölk,ägg och salt i en skål.
Varva potatis och varva färs/lökblandning i en smord eldfast form i några lager och häll på mjölk- och äggblandningen. Lägg på några skivade tomater och den rivna osten överst. Gratinera i ugn på 200 grader i ca 25 min.
Voila servera med fräsch sallad – Smaklig Tacotina Gratäng!