Pepparkaksmuffins med Dulche de leche frosting

Pepparkaksmuffins med Dulche de leche frosting

Adventsfika står för dörren och ni googlar recept! Här ska jag ge er kvällens recept, Pepparkaksmuffins med Dulce de leche frosting! ( byt ut frostingen till lingonfrosting om ni vill ha lite syrligare..) 🙂

  • 100 g  smör
     2 st ägg
     1.5 dl strösocker
    1 tsk vaniljsocker
    2 dl mjölk
     4 dl vetemjöl
     2 tsk bakpulver
      1 nypasalt
      2 msk pepparkakskryddor
  • 3 msk lingonsylt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader . Vispa ägg, socker, vaniljsocker poröst. smält smör, och häll i mjölken, lingonsylten samt pepparkakskryddorna i det smälta smöret och låt det svalna. Häll i smöret i smeten och blanda därefter i mjöl,bakpulver och salt. Placera ut i muffinsformar/muffinsplåt och grädda i ca 15-20 min.

Frosting

3 msk Dulce de leche* (eller 60 g mjukt smör)
 5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
 100 g philadelphiaost

Lägg allt i en skål, vispa fluffigt med elvisp. (Om du gör frostingen med smöret, tillägg gärna 2 msk lingonsylt och några droppar röd karamellfärg) Låt stå en stund i kylen om det blir för löst.

Ugnsvakten står på sin vanliga plats!

*Dulche de leche får ni om ni kokar en burk kondenseradmjölk i ca 3 h, se till att den är täckt med vatten hela tiden…

Formarna kommer från Hembakningsrådet

nette
info@kardemummagumman.se
9 Comments
  • Matskafferiet
    Posted at 21:35h, 24 november Svara

    Ser riktigt smarriga ut!

  • Anna
    Posted at 13:36h, 25 november Svara

    Hur länge går det att spara “såsen” i burken eller går det att frysa? Det behövs ju bara 3msk, nog för att det är gott men:D Eller har du andra bra tips till vad den kan användas till?

    • kardemumma Gumman
      Posted at 14:05h, 25 november Svara

      Flytta innehållet till en annan burk med lock så håller den ca 2 veckor! 🙂 Annars finns det länkar till andra recept med dulce de leche här efter inlägget! 🙂

  • Anna
    Posted at 14:32h, 25 november Svara

    Tack,
    Iblan är man blind 😀

  • Anna/Frostrosor
    Posted at 00:38h, 26 november Svara

    Mmmm…. det ser fantastiskt gott ut!

  • Amy's piece of cake
    Posted at 23:02h, 26 november Svara

    Ojojoj, va mumsigt! Här ska det bakas. Tack för fint tips! 🙂

  • Pia
    Posted at 23:39h, 26 november Svara

    Låter sött och gott men sötast är nog ugnsvakten. / Pia

  • Camilla
    Posted at 16:18h, 27 november Svara

    I Molpe har det bakats pepparkaksmuffins. Tackar för recepet ! Ni ska ha en fin adventstid ! Mvh. Camilla

  • Att vara någons fru
    Posted at 12:46h, 19 december Svara

    Men guuud så gott det låter! 🙂

Post A Reply to Matskafferiet Cancel Reply