Fyllda Lövbiffsrullader i gräddig chilisås med ugnsbakade Parmesantomater (Lchf)

Fyllda Lövbiffsrullader i gräddig chilisås med ugnsbakade Parmesantomater (Lchf)

Måste skärpa till mig med Lchf igen! Har svävat iväg lite väl mycket av spåret (dock utan viktuppgång, men inte ner heller) Ny middagslista med massa nya Lchf recept så ska det avgiftas här igen! Denna rätt uppskattades av alla, tom Emmis mumsade både tomater & lövbiff!

Lövbiffsrullader

  • 8 Lövbiffar
  • 100 g soltorkadetomater
  • Smaksatt  Philadelphia (vitlök & örter)
  • salt & peppar

Gör såhär:

Hacka soltorkadetomaterna och blanda det med osten. Bred på lövbiffsskivorna, rulla ihop och fäst med tandpetare.
Bryn rulladerna runt om i stekpanna tills de fått färg, smaka av med salt & Peppar.

Gräddig Chilisås

  • 4 dl grädde
  • 2 msk sweetchilisås
  • 2 msk chilisås (el tomatpuré för mildare smak)
salt, peppar & paprikapulver
persilja

Gör såhär:

Blanda ihop allt och häll över rulladerna i stekpannan när de är klara, låt koka ihop en stund! Smaka av med persilja.

Ugnsbakade Parmesantomater

  • 4-6 tomater
  • riven parmesanost
  • olja, salt & peppar

Gör såhär:

Lägg ugnen på 225 grader. Halvera tomaterna och lägg i ugnsfastform, pensla med olja, strö över salt, peppar & rikligt med parmesan. Gratinera i ugnen tills osten fått fin färg (ca 12-15 min). Strö över färsk basilika vid servering.

nette
info@kardemummagumman.se
13 Comments
  • Alexandra - kärlek på tallrik
    Posted at 21:35h, 31 oktober Svara

    Du, de där tomaterna MÅSTE jag prova, JÖSSES vad gott! <3

  • Amy's piece of cake
    Posted at 21:53h, 31 oktober Svara

    Kan bara instämma med Alexandra, tomaterna ser jättesmarriga ut. Blir jättesugen på att laga dom!

  • kardemumma Gumman
    Posted at 22:25h, 31 oktober Svara

    Tack! Jaa de var verkligen goda… Ös på ordentligt med parmesan! 😀

  • Katja
    Posted at 13:09h, 01 november Svara

    Åh, det där ser väldigt gott ut :-)!

  • Åsa
    Posted at 13:35h, 01 november Svara

    Oj vad gott allting ser ut 🙂 Tänkte höra med dig som är ett proffs i köket! Kan du ge förslag, tips på enkel bjudmat (huvudrätt och dessert)Tack! Och tack för en jättehärlig blogg som du har 🙂

  • Fröken Dill
    Posted at 13:57h, 01 november Svara

    Rullader, DET gör man alldeles för sällan. Dessa såg verkligen goda ut!
    Tycker fröken Dill

  • sonja
    Posted at 19:06h, 02 november Svara

    Såg jätte smarrigt ut

  • kardemumma Gumman
    Posted at 16:12h, 03 november Svara

    Åsa, Tack så mycket! 🙂 Som förslag till en god huvudrätt ger jag : Vitlöksdoftande kycklinggryta med Hasselbackspotatis :

    https://www.kardemummagumman.se/2010/02/10/hasselbackspotatis/

    Dessert kan tex vara denna smarriga Daimchokladkaka med digestivebotten https://www.kardemummagumman.se/2011/01/24/daimchokladkaka-med-digestivebotten/

  • mammaspring
    Posted at 20:48h, 04 november Svara

    Åh så gott det ser ut! Det här ska jag testa asap!

  • Åsa
    Posted at 19:40h, 06 november Svara

    Tusen tack för middagsförslaget med efterätt 🙂 Det var en succé!!!!

  • kardemumma Gumman
    Posted at 21:59h, 06 november Svara

    Va härligt Åsa!!! 🙂

  • Pingback:Favorit i repris | Kardemumma Gumman
    Posted at 11:54h, 20 november Svara

    […] Igår åkte vi hem till en kompis för att laga mat & äta där… Ett teamarbete i köket resulterade i en god middag! Entrecóte med bearnaisesås, sallad & parmesantomater…. […]

  • Pingback:Kan pusta ut igen… | …Lite av varje | ShapeMeUp!
    Posted at 19:42h, 21 november Svara

    […] blev det test av ny maträtt…Fyllda Lövbiffsrullader i gräddig chilisås med ugnsbakade Parmesantomater (Lchf) Mums vad gott det var!!! Har några i ”lådan” till imorgon […]

Post A Reply to Favorit i repris | Kardemumma Gumman Cancel Reply