31 okt Fyllda Lövbiffsrullader i gräddig chilisås med ugnsbakade Parmesantomater (Lchf)
Måste skärpa till mig med Lchf igen! Har svävat iväg lite väl mycket av spåret (dock utan viktuppgång, men inte ner heller) Ny middagslista med massa nya Lchf recept så ska det avgiftas här igen! Denna rätt uppskattades av alla, tom Emmis mumsade både tomater & lövbiff!
Lövbiffsrullader
-
8 Lövbiffar
-
100 g soltorkadetomater
-
Smaksatt Philadelphia (vitlök & örter)
-
salt & peppar
Gör såhär:
Hacka soltorkadetomaterna och blanda det med osten. Bred på lövbiffsskivorna, rulla ihop och fäst med tandpetare.
Bryn rulladerna runt om i stekpanna tills de fått färg, smaka av med salt & Peppar.
Gräddig Chilisås
-
4 dl grädde
-
2 msk sweetchilisås
-
2 msk chilisås (el tomatpuré för mildare smak)
Gör såhär:
Blanda ihop allt och häll över rulladerna i stekpannan när de är klara, låt koka ihop en stund! Smaka av med persilja.
Ugnsbakade Parmesantomater
-
4-6 tomater
-
riven parmesanost
-
olja, salt & peppar
Gör såhär:
Lägg ugnen på 225 grader. Halvera tomaterna och lägg i ugnsfastform, pensla med olja, strö över salt, peppar & rikligt med parmesan. Gratinera i ugnen tills osten fått fin färg (ca 12-15 min). Strö över färsk basilika vid servering.
Alexandra - kärlek på tallrik
Posted at 21:35h, 31 oktoberDu, de där tomaterna MÅSTE jag prova, JÖSSES vad gott! <3
Amy's piece of cake
Posted at 21:53h, 31 oktoberKan bara instämma med Alexandra, tomaterna ser jättesmarriga ut. Blir jättesugen på att laga dom!
kardemumma Gumman
Posted at 22:25h, 31 oktoberTack! Jaa de var verkligen goda… Ös på ordentligt med parmesan! 😀
Katja
Posted at 13:09h, 01 novemberÅh, det där ser väldigt gott ut :-)!
Åsa
Posted at 13:35h, 01 novemberOj vad gott allting ser ut 🙂 Tänkte höra med dig som är ett proffs i köket! Kan du ge förslag, tips på enkel bjudmat (huvudrätt och dessert)Tack! Och tack för en jättehärlig blogg som du har 🙂
Fröken Dill
Posted at 13:57h, 01 novemberRullader, DET gör man alldeles för sällan. Dessa såg verkligen goda ut!
Tycker fröken Dill
sonja
Posted at 19:06h, 02 novemberSåg jätte smarrigt ut
kardemumma Gumman
Posted at 16:12h, 03 novemberÅsa, Tack så mycket! 🙂 Som förslag till en god huvudrätt ger jag : Vitlöksdoftande kycklinggryta med Hasselbackspotatis :
https://www.kardemummagumman.se/2010/02/10/hasselbackspotatis/
Dessert kan tex vara denna smarriga Daimchokladkaka med digestivebotten https://www.kardemummagumman.se/2011/01/24/daimchokladkaka-med-digestivebotten/
mammaspring
Posted at 20:48h, 04 novemberÅh så gott det ser ut! Det här ska jag testa asap!
Åsa
Posted at 19:40h, 06 novemberTusen tack för middagsförslaget med efterätt 🙂 Det var en succé!!!!
kardemumma Gumman
Posted at 21:59h, 06 novemberVa härligt Åsa!!! 🙂
Pingback:Favorit i repris | Kardemumma Gumman
Posted at 11:54h, 20 november[…] Igår åkte vi hem till en kompis för att laga mat & äta där… Ett teamarbete i köket resulterade i en god middag! Entrecóte med bearnaisesås, sallad & parmesantomater…. […]
Pingback:Kan pusta ut igen… | …Lite av varje | ShapeMeUp!
Posted at 19:42h, 21 november[…] blev det test av ny maträtt…Fyllda Lövbiffsrullader i gräddig chilisås med ugnsbakade Parmesantomater (Lchf) Mums vad gott det var!!! Har några i ”lådan” till imorgon […]