18 okt Broccolibiffar med Västerbottensost
Näst sista rätten i Matkassen , Inte så mycket att snacka om efter att man läst ingridienserna… Stora äälskade (även om det inte var lchf-vänligt), små totalvägrade… (men så gör de med det mesta just nu)
Det här behöver du:
-
600 g broccoli (använde den frysta)
-
2½ dl ströbröd
-
4 ägg
-
200 g riven västerbottensost
-
1 tsk torkad oregano
-
2 tsk torkad basilika
-
1 vitlöksklyfta, pressad
-
salt, peppar & olja
Gör såhär:
-
Värm ugnen till 200 grader och pensla ett bakplåtspapper med olja.
-
Koka broccolin 2-3 minuter och låt svalna lite.
-
Vispa ihop äggen i en stor skål och hacka broccolin i små bitar.
-
Tillsätt övriga ingridienser och blanda ihop väl. Smaka av med salt och peppar.
-
Forma till runda biffar (ca 7 cm i diameter) och fördela på bakplåtspappret. Grädda i ugnen 20-25 min, vänd biffarna efter halva tiden.
Alexandra - kärlek på tallrik
Posted at 23:58h, 18 oktoberDet här låter riktigt trevligt! (ingen är förvånad att det är vegetarianen som säger det) 😉
Ska absolut provas!
Amy's piece of cake
Posted at 13:54h, 19 oktoberLåter jättegott och jag som är vegetarian ska absolut testa dem! 🙂
Frida
Posted at 23:22h, 29 oktoberHej! Det ser ju supergott ut! Tror du att man skulle kunna använda t ex pofibrer istället för ströbröd i biffarna?