Broccolibiffar med Västerbottensost

Broccolibiffar med Västerbottensost

Näst sista rätten i Matkassen , Inte så mycket att snacka om efter att man läst ingridienserna… Stora äälskade (även om det inte var lchf-vänligt), små totalvägrade… (men så gör de med det mesta just nu)

Det här behöver du:

  • 600 g broccoli (använde den frysta)
  • 2½ dl ströbröd
  • 4 ägg
  • 200 g riven västerbottensost
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 tsk torkad basilika
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • salt, peppar & olja

Gör såhär:

  1. Värm ugnen till 200 grader och pensla ett bakplåtspapper med olja.
  2. Koka broccolin 2-3 minuter och låt svalna lite.
  3. Vispa ihop äggen i en stor skål och hacka broccolin i små bitar.
  4. Tillsätt övriga ingridienser och blanda ihop väl. Smaka av med salt och peppar.
  5. Forma till runda biffar (ca 7 cm i diameter) och fördela på bakplåtspappret. Grädda i ugnen 20-25 min, vänd biffarna efter halva tiden.

nette
info@kardemummagumman.se
3 Comments
  • Alexandra - kärlek på tallrik
    Posted at 23:58h, 18 oktober Svara

    Det här låter riktigt trevligt! (ingen är förvånad att det är vegetarianen som säger det) 😉

    Ska absolut provas!

  • Amy's piece of cake
    Posted at 13:54h, 19 oktober Svara

    Låter jättegott och jag som är vegetarian ska absolut testa dem! 🙂

  • Frida
    Posted at 23:22h, 29 oktober Svara

    Hej! Det ser ju supergott ut! Tror du att man skulle kunna använda t ex pofibrer istället för ströbröd i biffarna?

Post A Reply to Frida Cancel Reply