Moussaka (LCHF)

Moussaka (LCHF)

Den  regniga dag som var igår spenderades åt storstädning, bannemej smyger sig inte hösten redan på, löven börjar gulna! Moussaka känndes helrätt en dag som den, Fett rätt! 😉

Det här behöver du:

  • 500g köttfärs
  • 2 Aubergine
  • 1 zucchini
  • 2 dl skivade färska champinjoner
    200 g riven ost (västerbottens tog jag)
    3 dl vispgrädde
    1 hackad gul lök
    1 burk krossade tomater
    3 vitlöksklyftor
    salt och peppar (och andra valfria kryddor) Oregano, basilika

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Stek löken och champinjonerna med  köttfärsen. Krydda ordentligt. Häll på tomatkross och grädden, låt koka ca 10 min. Rör sen ner nästan alla ost.
Skiva aubergin och zucchini, varva köttsås och auberginskivor som när man gör lasagne. Stö lite riven ost på toppen och ställ i mitt i ugnen ca 60 min.

Perfekt med en stoor form som räcker till lunch nästa dag… 

nette
info@kardemummagumman.se
4 Comments
  • Hanna
    Posted at 21:29h, 08 augusti Svara

    Mums! Ser jättegott ut!! =)

  • monika gustavsson
    Posted at 23:07h, 08 augusti Svara

    Ska göra det här hemma snart. För snart tre veckor sedan fick jag diagnosen celiaki/gluten intolerans så recept likt denna sparar jag för all framtid!

    vh
    Monika

  • Erika - Bakglädje
    Posted at 11:01h, 09 augusti Svara

    Låter gott. Har aldrig lagat moussaka men blir sugen att testa.

  • Per Mörk
    Posted at 15:42h, 09 augusti Svara

    Ser jättegott ut. Blev sugen på att göra något liknande. Man skulle kunna ha ditt recept som grund och lägga på lite pastaplattor om man nu inte vill följa alla bokstavsdieter 🙂

Post A Reply to Per Mörk Cancel Reply