24 jul Cheesecake med Blåbär och Mörkchoklad
Denna serverade Jenny igår när jag var dit! Väldigt smaskig och en egen uppfinning som jag definitivt kommer göra! 🙂
Botten
-
250 g krossade digestivekex
-
100 g smält smör
Fyllning 1:
-
400 g philadelphiaost
-
2 ägg
-
1½ dl socker
-
3 dl blåbär
Fyllning 2:
-
50 g mörkchoklad (ta lite mer)
-
3 dl creme fraiche
-
3 msk socker
Riven mörkchoklad till garnering
Gör såhär:
Smula kexen och blanda ihop med det smälta smöret, tryck ut i en form med löstagbarkant. Grädda i ugn i 175 grader 5-6 minuter. Vispa ost, ägg och socker, häll ut över botten, strö över blåbären och grädda i nedersta delen av ugnen i 30-35 minuter. Smält chokladen och blanda den väl med creme fraiche och socker. Häll försiktigt ovanpå pajen och grädda ytterligare 5-6 minuter. Låt pajen svalna och täck den med plast, ställ i kylen (gärna över natten)! Hyvla över lite mörkchoklad innan servering!
Veronica
Posted at 12:32h, 24 juliÅh va gott det ser ut 🙂
Sussi Hägg
Posted at 14:04h, 24 juliMen guuud va gott det såg ut!
Detta måste jag prova innan jagh kör igång med lchf igen 😉
Linda - Cupcakefluffan
Posted at 20:43h, 24 juliSå tokgod den ser ut
Hanna
Posted at 22:11h, 24 juliÅååh gud så gott… sist jag åt cheesecake så var det med jordgubb i… med himlans gott! Gillar färgen som blir av blåbären!
Pinglan
Posted at 13:37h, 25 juliOj, vad smarrigt det såg ut. Det blir till att prova någon gång!
Elisabeth
Posted at 21:42h, 30 juliSer ju super god ut!! Måste jag verkligen testa!!