Cheesecake med Blåbär och Mörkchoklad

Cheesecake med Blåbär och Mörkchoklad

Denna serverade Jenny igår när jag var dit! Väldigt smaskig och en egen uppfinning som jag definitivt kommer göra! 🙂

Botten

  • 250 g krossade digestivekex
  • 100 g smält smör

Fyllning 1:

  • 400 g philadelphiaost
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 3 dl blåbär

Fyllning 2:

  • 50 g mörkchoklad (ta lite mer)
  • 3 dl creme fraiche
  • 3 msk socker

Riven mörkchoklad till garnering

Gör såhär:

Smula kexen och blanda ihop med det smälta smöret, tryck ut i en form med löstagbarkant. Grädda i ugn i 175 grader 5-6 minuter. Vispa ost, ägg och socker, häll ut över botten, strö över blåbären och grädda i nedersta delen av ugnen i 30-35 minuter. Smält chokladen och blanda den väl med creme fraiche och socker. Häll försiktigt ovanpå pajen och grädda ytterligare 5-6 minuter. Låt pajen svalna och täck den med plast, ställ i kylen (gärna över natten)! Hyvla över lite mörkchoklad innan servering!

nette
info@kardemummagumman.se
6 Comments
  • Veronica
    Posted at 12:32h, 24 juli Svara

    Åh va gott det ser ut 🙂

  • Sussi Hägg
    Posted at 14:04h, 24 juli Svara

    Men guuud va gott det såg ut!
    Detta måste jag prova innan jagh kör igång med lchf igen 😉

  • Linda - Cupcakefluffan
    Posted at 20:43h, 24 juli Svara

    Så tokgod den ser ut

  • Hanna
    Posted at 22:11h, 24 juli Svara

    Åååh gud så gott… sist jag åt cheesecake så var det med jordgubb i… med himlans gott! Gillar färgen som blir av blåbären!

  • Pinglan
    Posted at 13:37h, 25 juli Svara

    Oj, vad smarrigt det såg ut. Det blir till att prova någon gång!

  • Elisabeth
    Posted at 21:42h, 30 juli Svara

    Ser ju super god ut!! Måste jag verkligen testa!!

Post A Reply to Hanna Cancel Reply