02 maj Batat & morotsgryta med Asiatisk touch! (Barnmat)
Så var det äntligen dax att börja göra storkok på barnmat! Olivia är nu 6 månader och har börjat äta ordentliga mål mat. En finsmakare ända ut i fingerspetsarna och väldigt bestämd liten dam!
Här används äkta (osaltat) smör i matlagningen samt olika örter som kryddning, annars äts det inte lika friskt om det inte smakar gott, en regel är väl smakar det bra i din mun, smakar det bra i ditt barns (om än man får va försiktigare med kryddningen)! Var inte rädda att tillsätta fett i maten då detta är mycket viktigt att de får i sig.
Idag använde jag:
-
2 Batat (Sötpotatisar)
-
2 vanliga potatisar
-
4 morötter
-
En rejäl klick osaltat smör 😉
-
1-2 tsk Asiatisk kryddblandning (örter)
-
vatten
Gör såhär:
Skala och skär rotfrukterna i bitar, koka mjuka. Häll av vattnet, tillsätt smör, örter och vatten, mixa till lagom konsistens!
(Burkarna på 140 ml jag använder nu har jag köpt i Finland, tål att frysas, micras och tvättas i diskmaskin)
isabelle
Posted at 12:28h, 02 majfortsätt gärna med barnmatsrecepten.. jag har en liten finsmakare jag med här hemma. så det är kul att få lite tips och inspiration!
Emma
Posted at 13:33h, 02 majVad roligt med recept för barnmat! 🙂 Fortsätt gärna med det!
Emma
Posted at 14:30h, 02 majJust det! Hur många portioner är det här? 🙂
kardemumma Gumman
Posted at 15:36h, 02 majDetta räckte till 7 portioner! En åt hon direkt och 6 till frysen (140 ml) 🙂
Pia
Posted at 17:48h, 02 majJättebra med barnmats recept! Var hitta ni burkan du ha frusi matin i? Vi försökar å hitt na men e svårt ti hitt!
kardemumma Gumman
Posted at 19:14h, 02 majPia: Halpa Halli, 4 st 1.90 €… 😀 Di har in tådde ventil i låtche att öppen så ångår slipper ut i micro! Finns i all färgor.. 😉 (ut i hede växthuse)
Ester
Posted at 21:55h, 17 aprilHar du fler sådana här bra recept för barn från 6 månader så skulle jag uppskatta om du ville skicka dom till min mail då jag behöver fler tips på mat till min kära lilla ängel.