Dulche de leche Brownie

Dulche de leche Brownie

Något smaskigt ska det va till helgen… eller så har jag bara bak-abstinens! 😉 Denna brownie fick jag tips om via en annan blogg men har ändrat receptet lite…

Jag gjorde kakan i MAX micron, men går lika bra i vanlig ugn! Rekomenderar nu i efterhand att använda smörpapper i formen, annars fastnar kolan i botten…

Dulce de Leche Brownie
  • 200 g mörk choklad
  • 110 g rumsvarmt smör
  • 4 msk kakaopulver
  • 3 stora ägg
  • 3 dl  farinsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 2 dl  vetemjöl
  • 1½ dl dulce de leche (lite lös)

Gör såhär:

(Börja med att koka en burk kondeserad mjölk i en kastrull med vatten ca 2 h, detta blir en ganska lös dulche de leche)

Sätt ugnen på 175 grader, smörj en form (jag tog crispformen ca 20 cm diameter). Smält chokladen och smöret. Rör ihop kakao, ägg, socker & salt i en bunke, rör ner chokladblandningen och sist vetemjölet. Rör till en slät och fin smet. Häll smeten i formen och se till att den fördelar sig jämnt, klicka ut dulche de leche matskedsvis över smeten. Marmorera med en gaffel. Ugn 30-40 min, eller crispa i micron ca 6-7 min.

Låt kakan svalna och skär upp den i bitar.

Klicka ner kolan…

Marmorera med gaffel..

Sockerchock…. Vore mycket fräschare med bär & lite grädde…


nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • Martina
    Posted at 10:37h, 13 februari Svara

    Den ser jättegod ut. Har aldrig använt mig av kondenserad mjölk faktiskt….

  • Ines
    Posted at 11:34h, 13 februari Svara

    Hej. Är en ny läsare som hittat hit.
    Fin blogg!:)
    använder mig också av wordpress..såg att du hade länkat till en blogg. Har inte riktigt kommit på hur man gör det än.. Du får gärna förklara det för mig? så jag kan länka till din blogg när jag testar något recept härifrån:)

  • kardemumma Gumman
    Posted at 12:13h, 13 februari Svara

    Martina: Jättegott – och sött! 😀

    Ines: Tack,Om du bloggar med visuell, så markerar du texten du vill länka och trycker där uppe på symbolen som ser ut som en länk eller kedja, då kommer en ruta upp där du skriver in adressen dit du vill länka! 🙂

  • Ines
    Posted at 15:13h, 13 februari Svara

    Tack ska du ha!

  • Yasemins kök
    Posted at 23:00h, 14 februari Svara

    Så gott med kola i brownisen. Låter hur gott som helst. Såg på ngn blogg att de gjort kladdkaka med lakrits.

Post A Reply to Yasemins kök Cancel Reply