03 okt Krämig Trattkantarellsoppa med cognac (Favorit i repris)
Denna soppa gjorde jag för ca 1 år sedan och nu var det åter dax! Med några små ändringar dock… Vääldigt krämig & god! 🙂
Det här behöver du:
1 liten gul lök, finhackad
1 palsternacka, finhackad
1 röd paprika, finhackad
smör till stekning
150 g färska trattkantareller
1 l köttbuljong
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 tsk dijon senap
1-2 tsk kikkoman soja
salt & nymald svartpeppar
2-3 msk cognac
Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull och fräs grönsakerna, häll över i en skål och dela svampen i mindre bitar och fräs i kastrullen tills vätskan kokat ur och tillägg sedan grönsakerna och krydda. Häll i buljongen och sjud i ca 20-30 minuter.
Vispa samman grädde, creme fraiche och dijon senap, rör ner blandningen i soppan. Koka 5 minuter. Smaka av med Kikkoman soja, salt, peppar och cognac. Om en tjockare soppa önskas, red av med maizenamjöl utrört i lite vatten. (Jag redde av rätt mycket samt tillade mer soja för att få fin färg på soppan).
Färska trattisar ska det vara…
Johanna
Posted at 18:57h, 03 oktoberÅh vi som har massor med trattisar hemma, ska nog göra lite soppa nån dag i veckan.
Den ser jättegod ut 🙂
sonja
Posted at 15:24h, 04 oktoberMMM ,Gott Gott
Lantisen
Posted at 15:42h, 04 oktoberGott
Emmy
Posted at 20:25h, 06 oktoberJag la upp recept på min favorit idag. Jag brukar spetsa min trattkantarellsoppa med sherry. Gott är det iaf!
Maria
Posted at 12:15h, 09 oktoberMums med kantareller!