Pasta med krämig Baconsås (repris)

Pasta med krämig Baconsås (repris)

För några dagar sedan fick jag ett paket som innehöll en nyhet från Kelda! Kelda laga mat 4 % den är fri från konstgjorda tillsatser, låg fetthalt men behöll ändå en väldigt krämig & god smak, den kommer jag defenitivt att köpa igen! 🙂

Använde den i dagens Baconsås, vääldigt snabblagat & gott! Ett litet tips till er som kör GI, denna sås passade utmärkt att hälla över kokt broccoli med! 😉

Det här behöver du:

  • 2 pkt bacon
  • ½ purjolök (eller annan valfri lök)
  • 1 paprika
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 burk  Creme Fraiche
  • 2 tsk Sambal Oelek
  • Grovmalen svartpeppar, salt & paprikapulver

Gör såhär:

Klipp baconet i bitar och bryn i stekpanna.
Skär under tiden purjolöken och paprikan i bitar. Häll i stekpannan när baconet känns lagom stekt.

Låt puttra en stund tills allt mjuknar lite.

Häll i grädde, creme fraiche & sambal oelek , krydda! Låt allt koka ihop och servera med pasta.

nette
info@kardemummagumman.se
6 Comments
  • sussi hägg
    Posted at 17:33h, 02 september Svara

    Det såg jättegott ut!
    Detta ska jag prova men utan pasta, jag
    kör lchf 🙂
    Sussi

  • Martina
    Posted at 20:13h, 02 september Svara

    Ser mycket smaskigt och krämigt ut!

  • Helena Ljunggren
    Posted at 14:38h, 03 september Svara

    Gott gott, vi gör liknande här hemma, Pastabacon, då vi har paprika, lök, bacon och creme fraiche-chili/paprika. Det är riktigt gott!

  • Erika - Bakglädje
    Posted at 22:38h, 04 september Svara

    Ser jättegott ut.

  • Sanna
    Posted at 17:21h, 17 september Svara

    Helt sjukt vad allt i din blogg gör mig hungrig! Återkommer helt klart när hjärnsläppet är framme igen 😉

  • camilla
    Posted at 10:22h, 11 december Svara

    såååå himla gott, och så enkelt att göra..tack för att du delade med dig av detta.

Post A Reply to sussi hägg Cancel Reply