Krämig Laxpasta med Ingefära, lime & Vitlök

Krämig Laxpasta med Ingefära, lime & Vitlök

Fisk bör man ju äta minst 1 gång per vecka, men i nya varianter gärna för smaklökarnas skull! 😉 Denna krämiga laxpasta är väldigt smarrig att varva med… (Vinet kan man utelämna, inte alltid man har en flaska öppen)

Det här behöver du:

  • 4 Laxfileer (tärnade ca 2*2 cm)
  • 1 msk pressad limejuice
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 msk olja
  • 1 gul paprika (hackad)
  • 6 st skivade champinjoner
  • 2 dl grädde
  • 1 burk creme fraische
  • 2 dl vittvin
  • salt & svartpeppar
  • (4 msk hackad timjan)

Gör såhär:

Gör en marinad på oljan, vitlöken, lime & ingefära. Salta & peppra lite, tillägg laxen och låt ligga ca 1 h. Stek laxen, tillägg senare paprikan och champinjonerna. När allt är stekt röres grädde & creme fraiche ner. Låt koka upp och tillägg slutligen vinet (och färsk hackad timjan) smaka av med salt & peppar.

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • Ninus
    Posted at 18:37h, 11 augusti Svara

    Nam va gott! 🙂

  • sonja
    Posted at 19:15h, 11 augusti Svara

    mmmums sir så smakligt ut

  • Pinglan
    Posted at 19:58h, 11 augusti Svara

    Oj, så gott! Detta recept läggs till “att-göra-högen”…

  • Sofie / Mumsfillibaba
    Posted at 20:14h, 11 augusti Svara

    Ja, fisk borde man äta mer av. Är ju oftast ganska lättlagad mat. Ett tag försökte vi ha som regel att äta fisk varje tisdag. Får nog återuppta det i höst. Då måste jag nog testa detta smarriga recept tror jag…

  • Yasemins kök
    Posted at 21:31h, 11 augusti Svara

    Ja visst borde man äta fisk oftare. Och så säger vi att vi ska göra. Men sällan blir det så. 🙂 Bra att du påminner i alla fall. Ser krämigt och gott ut.

  • Emmy
    Posted at 04:02h, 13 augusti Svara

    Fisk är sådan bra mat. Det är snabblagat, gott och lätt att lyckas med. Såsen ser verkligen krämig och god ut.

Post A Reply to Emmy Cancel Reply