29 jul Morfars Dillkryddade Brännvinsost
Ett varutest som vi öppnat först nu pga semestern, Morfars gästspel “Dillkryddad Brännvinsost” från Falbygdens ost!
En ost som passar perfekt nu till kräftsäsongen, i grunden en svensk lagrad hårdost med mycket karaktär och en sälta som smälter perfekt ihop med olika skaldjur.
Vi ger den 4 av 5 möjliga.
Själv är jag sugen på att testa detta smaskiga recept som Falbygdens Ost presenterar:
Morfars brännvinspaj
Pajdeg:
200 g margarin
4 dl vetemjöl
3 msk vatten
Låt degen vila. Förgrädda 10 min i 225° C.
Fyllning:
5 dl tärnad morfars brännvinsost
1 dl finhackad lök
1 1/2 dl kaffegrädde
1 1/2 dl gräddfil
4 ägg
1 dl riven parmesan
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
1/2 dl paprikapulver
Blanda ägg, kryddor, gräddfil och grädde. Strö ut osten och löken i i pajskalet. Häll över äggsmeten. Grädda i ugnen på 200° C i 35 min. Pajen är härlig med sallad och ett glas gott vin till.
Therese
Posted at 09:15h, 30 juliKan tänkat mig att den va god osten.Sån skulle man haft till kräftorna..såå gott.
Pajen såg ut att passa också..
Emmy
Posted at 03:17h, 31 juliJa, det låter verkligen som en perfekt paj på kräftskivan.
Angelica
Posted at 10:30h, 31 juliVilken snygg och inspirerande blogg! Kan inte förstå att jag inte hittat den förrens nu! Tack för alla tips…..:)
Hälsningar
http://www.alltomminmat.blogg.se