Morfars Dillkryddade Brännvinsost

Morfars Dillkryddade Brännvinsost

Ett varutest som vi öppnat först nu pga semestern, Morfars gästspel “Dillkryddad Brännvinsost” från Falbygdens ost!

En ost som passar perfekt nu till kräftsäsongen, i grunden en svensk lagrad hårdost med mycket karaktär och en sälta som smälter perfekt ihop med olika skaldjur.

Vi ger den 4 av 5 möjliga.

Själv är jag sugen på att testa detta smaskiga recept som Falbygdens Ost presenterar:

Morfars brännvinspaj

Pajdeg:

200 g margarin

4 dl vetemjöl

3 msk vatten

Låt degen vila. Förgrädda 10 min i 225° C.

Fyllning:

5 dl tärnad morfars brännvinsost

1 dl finhackad lök

1 1/2 dl kaffegrädde

1 1/2 dl gräddfil

4 ägg

1 dl riven parmesan

1 krm svartpeppar

1 tsk salt

1/2 dl paprikapulver

Blanda ägg, kryddor, gräddfil och grädde. Strö ut osten och löken i i pajskalet. Häll över äggsmeten. Grädda i ugnen på 200° C i 35 min. Pajen är härlig med sallad och ett glas gott vin till.

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • Therese
    Posted at 09:15h, 30 juli Svara

    Kan tänkat mig att den va god osten.Sån skulle man haft till kräftorna..såå gott.
    Pajen såg ut att passa också..

  • Emmy
    Posted at 03:17h, 31 juli Svara

    Ja, det låter verkligen som en perfekt paj på kräftskivan.

  • Angelica
    Posted at 10:30h, 31 juli Svara

    Vilken snygg och inspirerande blogg! Kan inte förstå att jag inte hittat den förrens nu! Tack för alla tips…..:)

    Hälsningar

    http://www.alltomminmat.blogg.se

Post A Reply to Therese Cancel Reply