04 mar Dumlecupcakes med Vitchokladfrosting
Här kommer receptet på cupcakesen vi hade på Emelie´s 2 årskalas! 🙂
(Receptet är en blandning av Åsa´s Geisha Cupcakes samt mitt eget recept på Dumlecupcakes.)
Muffinssmet ca 12 st stora
-
1 dl Kakao
-
2½ dl hett kaffe
-
120 g mjukt smör
-
2½ dl socker
-
2 ägg
-
3 dl vetemjöl
-
1 tsk bikarbonat
-
½ tsk bakpulver
-
½ tsk salt
-
100 g hackad mörkchoklad
-
24 Dumlekolor
Gör såhär:
-
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop kakao och kaffet och låt svalna i kylskåp.
-
Vispa smöret och socker krämigt, blanda ner ett ägg i taget under vispning.
-
Mixa ihop vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt.
-
Blanda försiktigt ner mjölblandningen och kaffeblandningen pö om pö.
-
Hacka chokladen grovt och rör ner i smeten.
-
Fyll formarna till 2/3 med smet och tryck ner 2 st dumlekolor i varje muffins. Grädda i mitten av ugnen ca 18 min.
Vitchokladfrosting
-
150 g mjukt smör
-
200 g philadelphiaost
-
100 g vitchoklad
-
4 dl florsocker
-
2-3 droppar röd karamellfärg
Gör såhär:
-
Hacka chokladen och smält den i vattenbad eller i micro. Låt svalna
-
Vispa smöret krämigt och mixa i chokladen. Tillsätt Philadelphiaosten, florsocker och karamellfärg. Vispa försiktigt ihop allt till en krämig konsistens.
-
Spritsa på frostingen när Cupcakesen har svalnat. Dekorer med ex sidenband & guldkulor.
Använd valfri choklad av god kvalite
Klar att serveras!
Söta små (Stora) Cupcakes i våningar
Martina
Posted at 07:12h, 05 marsVilka skönheter! Dom ser jättefina ut. Trevlig helg!
maria
Posted at 08:31h, 05 marsåh, vilka fina och underbara cupcakes! jag har letat efter ett perfekt recept på sådana här till vårat bröllop, men inte riktigt hittat något. jag såg åsas recept i cosmo, efter att hon skrev på hemsidan var jag ju tvungen att köpa tidningen, men det är så många nötallergiker som kommer. jag hade inte en tanke på dumlekola, så det ska provbakas i helgen! 🙂 tack!
Liselott
Posted at 13:19h, 05 marsÅ vilka fina muffins. Ser jätte goda ut också. Dessa måste man ju bara göra. Jätte bra sida du har. Ska helt klart läsa in mig lite på sidorna du har om barnmat.
Therese
Posted at 13:56h, 05 marsÅh så smaskiga dom såg ut, en sån skulle man haft nu när det snart är fika..
Trevlig helg
Anna
Posted at 15:59h, 05 marsDet kommer, håller på precis nu. Hela min vecka har varit upp o ner, nu är jag dyngförkyld, men hade bestämt sen innan o göra Fridas recept idag så så blir det. Många snytningar o desto fler tvättningar av händerna 😉 Lägger upp receptet ikväll (om jag får det klart förstås) Kram Anna
Anna
Posted at 19:10h, 05 marsNu har jag lagt upp mitt skicka vidare-recept här: http://iannasliv.blogspot.com/2010/03/skicka-vidare-kolapaj.html o skickat mitt recept till Vanilla Sky Kitchen!! Trevlig helg! Kram Anna
Helena Ljunggren
Posted at 19:51h, 06 marsÅh nej vad söta dom är! Ljuvliga! och goda ser de ut att vara också 🙂
Sara
Posted at 14:20h, 06 februariAnvände frostingen på mina muffins igår, supergod! Hoppas du haft en bra helg =)
http://sarasmoment.blogspot.com/2011/02/barmuffins-med-vit-chokladfrosting.html