Italiensk Citronkaka med IngefärsGrädde

Italiensk Citronkaka med IngefärsGrädde

En riktigt god sötsyrlig Italiensk citronkaka som doftar härligt friskt av citroner! Varför den heter kaka vet jag inte, liknar ju mer en paj! 😉 Mmm, och ät den tillsammans med en klick ingefärsgrädde! Så himla gott till kvällsfikat!

Botten

2 ½ dl vetemjöl
100 g smör (rumsvarmt)
½ dl florsocker

Gör såhär:
Gör en deg och smörj en rund form med löstagbar kant.
Grädda pajskalet i 20 min i 175 grader

Kräm

2 ägg
saften från en citron
1½ dl socker
4 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver
Riv skalet av en citron

Gör såhär:
Vispa ägg & socker pösigt , rör ihop resten av ingridienserna och blanda med ägg/socker smeten. häll över pajskalet och grädda i 20-25 min i 175 grader.
Sikta florsocker över kakan direkt efter den kommer ur ugn, samt lite mer florsocker då den svalnat helt!

Ingefärsgrädde:

2½ dl grädde
2 tsk riven ingefära
1 tsk vaniljsocker
2 msk socker

Vispa grädden och blanda ner ingefäran & socker.

Smeten över pajskalet..

Klar Citronkaka!

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • Daniella - BakeCake
    Posted at 19:29h, 23 januari Svara

    Vilken jätte fin blogg du har, verkligen! Underbara recept och för att inte tala om bilderna! Kommer helt klart att kika in här många fler gånger!

    Och du får gärna kika in på min blogg och om du vill så skulle jag bli jätte glad om du kunde lämna en kommentar om vad du tycker då jag håller på att bygga upp den efter allas önskemål!

    Ha det bra!
    Kram Daniella

  • sonja
    Posted at 19:31h, 23 januari Svara

    Den ser mumsig ut ,kanske man måste pröva den till söndagsmys

  • Sirpa
    Posted at 22:16h, 23 januari Svara

    Jag tror att din citronkaka är jätte god 😀 And if i wrote wrong, this cake is super good!

  • Jessica
    Posted at 23:24h, 23 januari Svara

    Citronkaka är aldrig fel, älskar det kakor med citronkräm.

  • Danielle
    Posted at 16:20h, 24 januari Svara

    Åh, så gott! Perfekt dessert, ingefärsgrädden låter också spännande.

  • Yasemin
    Posted at 12:49h, 25 januari Svara

    Mmmm det ser och låter riktigt fräscht och ljuvligt. Det måste jag testa 🙂

  • Maria
    Posted at 20:34h, 25 januari Svara

    Mmm det där lät väldigt gott! Fina bilder! Jag kör blogspot och har jätteproblem så fort jag försöker lägga in mer än en bild per inlägg 🙁

    En syrlig citronpaj (håller med, mer paj än kaka) tror jag det blir här hemma framöver!

    Maria

  • Loulas Kök
    Posted at 15:24h, 26 januari Svara

    Det där ser riktigt gott ut, finns så mycket man vill prova. Bakade nyss en ananaskaka, och nu får det bli denna. Snacka om att bli påverkad!

  • Lena
    Posted at 19:27h, 18 januari Svara

    Oj, detta var läckert! Enkelt att göra, men känns raffinerat. Fin eftersmak, länge.

    Tack hälsar hela familjen. (Och säkert många framtida gäster.)

  • Elin
    Posted at 20:51h, 31 mars Svara

    Vi bakade denna en kväll för att avnjuta till en kopp Earlgreyte. Den blev fantastiskt supersmarrig! Hade i en aning mindre socker, körde den lite längre i ugnen. Det beror nog väldigt mycket på hur stor form och hur stora citroner man har hittat… tack för ett av de bästa efterrättsrecepten nånsin!

  • stina
    Posted at 13:19h, 06 juni Svara

    Underbart recept! Har bakat 6 stycken till dotterns studentmottagning nu i veckan. Tack för att du delar med dig!

Post A Reply to Danielle Cancel Reply