Pizza Time!

Pizza Time!

Hemmagjord Pizza är absolut det godaste! 😛
Min favorit deg är delvis gjord på dinkel och blir perfekt varje gång!

Dagens pizzor bestod av:

Salami, champinjoner, räkor, ost & tomatsås
Salami, champinjoner, Tonfisk, ost & tomatsås


Det här behöver du:
( 2-3 st)

1/4 pkt jäst
3½ dl vetemjöl
3½ dl dinkelmjöl
3 dl vatten
½ dl olivolja
salt

Gör såhär:

Värm vattnet till fingervarmt (37 C), häll ner i en bunke. Smula ner jästen och rör om tills den löses upp. Tillsätt olivolja och salt, arbeta sedan ner mjölet allt eftersom tills du får en jämn fin smet. Låt degen jäsa i minst 30 min. Knåda därefter degen och arbeta i mer mjöl om det behövs.
Grädda i ca 225 c 15-20 min.

Klar att gräddas…

Ös på med din favoritfyllning…

Klar att avnjutas!

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • Birgitta
    Posted at 18:23h, 10 januari Svara

    Vilken god pizza. Nu blev jag sugen. Kika gärna på min blogg. Kram

  • Rebecca
    Posted at 19:53h, 10 januari Svara

    Gott, det är härligt när man hittar en deg som alltid blir bra! Det har även jag lyckats med och den används alltid vid pizzabak nuförtiden :F

  • Minna
    Posted at 20:31h, 10 januari Svara

    Pizza är perfekt söndagsmat. Själv gör jag min deg med en blandning av vetemjöl och durumvetemjöl, det blir också riktigt bra! Ha en skön kväll!

  • Jessica
    Posted at 11:56h, 11 januari Svara

    Du är ju värsta pizzaproffset ju =), ser så himla mumsigt ut. Nästa gång ska jag testa att använda dinkelmjöl i.

  • Emmy
    Posted at 16:41h, 11 januari Svara

    Vi åt också hemgjord pizza igår! Det är så gott!

  • Madelene
    Posted at 00:48h, 14 januari Svara

    Det där såg riktigt gott ut 🙂 Besök gärna min blogg!

  • I Nadjas kök
    Posted at 12:18h, 14 januari Svara

    Men så gott…låt bli och fresta med såna här goda saker… 😀

  • Elisabet
    Posted at 00:54h, 19 januari Svara

    Intressant med dinkel-mjöl, själv brukar jag också använda durum-vetemjöl, men din pizza ser så god ut så jag tror jag måste testa ditt recept någon gång!

Post A Reply to Birgitta Cancel Reply