07 jan Kardemummakaka
En Kardemummakaka har gjorts efter önskemål här hemma. 🙂 Själv gillar jag inte denna typ av kakor, allt för torr för min smak! Men gillar någon annan den så är det ju bra, har de hela kakan för sig själva! 😀
Det här behöver du:
100 g smör
3 dl socker
1 ägg
1 msk grovt stött kardemumma
1 msk malen kanel
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl mjölk
3 msk pärlsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Rör smör och socker smidigt. Tillsätt ägg, kanel och kardemumma.
2. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker, tillsätt blandningen växelvis med mjölken så att smeten blir väl blandad.
3. Smörj och bröa en rund 2-liters kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Eller en hålform. Häll smeten i formen och strö över pärlsocker. (Använder du en hålform strör du pärlsockret i botten på formen.)
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Gör stickprov, kakan ska vara genomgräddad.
Låt svalna på galler.
Pinglan
Posted at 11:13h, 08 januariVad lustigt! Jag bakade också i går och valde mellan Kardemummakaka och Sockerkaka med vaniljfyllning. Det blev det senare eftersom min dotter fick välja.
Ha en bra dag!
Becca
Posted at 13:28h, 15 januariSer helt underbar ut!
Marie
Posted at 07:26h, 03 aprilHej! Jag tänkte prova mig på din kardemummakaka och undrar om smöret ska smältas innan det blandas med sockret?