Krämig Potatisgratäng med Rostbiff

Krämig Potatisgratäng med Rostbiff

Vi forsätter äta av rostbiffen, men den är ganska svår att tröttna på iofs! 😉
Idag blev det en krämig Potatisgratäng till.
Serverades med en sallad på Gurka, avocado & salladsblad.

Det här behöver du: Ca 6 pers

10 medelstora potatisar
2 dl riven ost
6 dl grädde
2 vitlöksklyftor (pressa)
1 burk Cantadou vitlök
Salt & svartpeppar

Gör Såhär:
Skala och skiva potatisen. Häll grädden i en skål. Blanda ner den rivna osten och Cantadou vitlök i grädden och tillsätt den pressade vitlöken. Salta & peppra. Blanda potatisskivorna med gräddblandningen. Smörj en ugnsfast form och häll blandningen i . Grädda i 200 grader ca 50min.

Innan gräddning..

Saftig Rostbiff…

Efter gräddning..

Klar att avnjutas…

nette
info@kardemummagumman.se
19 Comments
  • Daniella - BakeCake
    Posted at 23:00h, 05 januari Svara

    Hej!
    God fortsättning på det nya året! Vilken härlig blogg du har, hittade den genom matbloggstoppen och jag kommer definitivt att titta in här fler gånger!

    Om du har lust så kanske du kan titta in på min blogg där du kanske hittar något nytt recept? 😉
    Du får också jätte gärna lämna en kommentar om vad du tycker om bloggen och gärna ge tips om vad jag kan göra bättre !
    Ha det bäst!
    Kram Daniella.

  • Minna
    Posted at 00:22h, 06 januari Svara

    Såg fantastiskt gott ut!

  • Kryddburken
    Posted at 00:44h, 06 januari Svara

    Det är ju sååå gott! Rostbiffen är verkligen ett slag i sig! Och med en krämig gratäng kan de dock inte bli fel heller! 🙂

  • Helena Ljunggren
    Posted at 09:25h, 06 januari Svara

    Fina bilder, det ser riktigt gott ut!

  • I Nadjas kök
    Posted at 11:57h, 06 januari Svara

    Jag säger bara…Mmmm så gott!

  • Martina
    Posted at 12:34h, 06 januari Svara

    Ja, det är nog dags att ta fram rostbiffen från frysen, det där ser riktigt gott ut. Har aldrig gjort potatisgratäng på det viset, måste testa!

  • Emmy
    Posted at 15:49h, 06 januari Svara

    Det ser verkligen jättegott ut! Gratängen ser så där krämig och god ut som man vill att den ska vara. Lät spännande med vitlöksosten. Måste prova ditt recept nästa gång.

  • En Smak Av Karin
    Posted at 16:42h, 06 januari Svara

    Åh, potatisgratäng är bland det absolut godaste jag vet! Ser otroligt gott ut! 🙂

  • Bara en kaka till...
    Posted at 17:43h, 06 januari Svara

    Låter jättegott! Vad duktig du är på att göra nya headers till din blogg, det är alltid kul att se när en ny har kommit upp!

  • Ingrid
    Posted at 17:59h, 06 januari Svara

    Ååå, potatisgratääääng!
    Det är ju supergott! Vi åt rostade grönsaker med honung till det aprikosspäckad fläskkarré det var också gott.
    Kram/Ingrid

  • sonja
    Posted at 19:06h, 06 januari Svara

    Kvafö sir allt så gott ut

  • Mia*
    Posted at 02:37h, 07 januari Svara

    Intressant version av potatisgratäng – säger jag som älskar ost. Kan omöjligen bli fel. Den vill jag prova! 🙂

    Tipsar samtidigt om en annan metod för att få gratängen riktigt krämig: tillsätt såsen/grädden till varm potatis. Detaljer finns bl.a på http://blogg.ricercar.se/basic/2009/11/07/kramig-potatisgratang/

  • Pinglan
    Posted at 11:51h, 07 januari Svara

    Vad spännande med vitlöksost i gratängen. Det har jag aldrig provat. Det får bli så nästa gång jag gör gratäng.
    Ha en bra dag!

  • Magdalena
    Posted at 12:02h, 07 januari Svara

    Hej!
    Den 20 januari kl 20.00 börjar ”Landet brunsås” i SVT2, ett program för dig som äter. Varför äter vi svenskar som vi gör? Programledarna Henrik Schyffert, Erik Haag och matskribenten Lotta Lundgren söker efter svaren i vår egen kulturhistoria, i omvärldens influenser och i trenderna som påverkar vad vi ställer fram på middagsbordet. Experter i programmet är Mats-Eric Nilsson och Richard Tellström.
    Om du vill titta på programmet i förväg mejla magdalena.lofstrom@svt.se så skickar jag dig en länk där du kan titta. Vänliga hälsningar Magdalena

  • Sandra drömkaka
    Posted at 13:55h, 07 januari Svara

    Rostbiff är väldigt svårt att tröttna på, likaså en härlig potatisgratäng 🙂 !

  • Therse
    Posted at 19:31h, 07 januari Svara

    Potgratäng med cantadou måste ju ha blivit kanon gott.
    Här sitter en som måste pröva nästa gång hon gör potatisgratäng.
    God fortsättning på det nya året.
    Kram

  • Jessica
    Posted at 22:35h, 07 januari Svara

    Potatisgratäng är ju aldrig fel och med färskost i så blir det ju perfekt.

    Rostbiffen är verkligen toppengod, så himla smakrik, mums!

  • Pingback:Nyårsmeny | Kardemumma Gumman
    Posted at 17:09h, 27 december Svara

    […] Krämig potatisgratäng & rostbiff […]

  • Pingback:Krämig potatisgratäng | Made By Rebecka
    Posted at 20:58h, 06 januari Svara

    […] kommer från Kardemummagumman och man kan inte bli annat än sugen på potatisgratängen när man kikar in på hennes […]

Post A Reply to En Smak Av Karin Cancel Reply