05 jan Krämig Potatisgratäng med Rostbiff
Vi forsätter äta av rostbiffen, men den är ganska svår att tröttna på iofs! 😉
Idag blev det en krämig Potatisgratäng till.
Serverades med en sallad på Gurka, avocado & salladsblad.
Det här behöver du: Ca 6 pers
10 medelstora potatisar
2 dl riven ost
6 dl grädde
2 vitlöksklyftor (pressa)
1 burk Cantadou vitlök
Salt & svartpeppar
Gör Såhär:
Skala och skiva potatisen. Häll grädden i en skål. Blanda ner den rivna osten och Cantadou vitlök i grädden och tillsätt den pressade vitlöken. Salta & peppra. Blanda potatisskivorna med gräddblandningen. Smörj en ugnsfast form och häll blandningen i . Grädda i 200 grader ca 50min.
Innan gräddning..
Saftig Rostbiff…
Efter gräddning..
Klar att avnjutas…
Daniella - BakeCake
Posted at 23:00h, 05 januariHej!
God fortsättning på det nya året! Vilken härlig blogg du har, hittade den genom matbloggstoppen och jag kommer definitivt att titta in här fler gånger!
Om du har lust så kanske du kan titta in på min blogg där du kanske hittar något nytt recept? 😉
Du får också jätte gärna lämna en kommentar om vad du tycker om bloggen och gärna ge tips om vad jag kan göra bättre !
Ha det bäst!
Kram Daniella.
Minna
Posted at 00:22h, 06 januariSåg fantastiskt gott ut!
Kryddburken
Posted at 00:44h, 06 januariDet är ju sååå gott! Rostbiffen är verkligen ett slag i sig! Och med en krämig gratäng kan de dock inte bli fel heller! 🙂
Helena Ljunggren
Posted at 09:25h, 06 januariFina bilder, det ser riktigt gott ut!
I Nadjas kök
Posted at 11:57h, 06 januariJag säger bara…Mmmm så gott!
Martina
Posted at 12:34h, 06 januariJa, det är nog dags att ta fram rostbiffen från frysen, det där ser riktigt gott ut. Har aldrig gjort potatisgratäng på det viset, måste testa!
Emmy
Posted at 15:49h, 06 januariDet ser verkligen jättegott ut! Gratängen ser så där krämig och god ut som man vill att den ska vara. Lät spännande med vitlöksosten. Måste prova ditt recept nästa gång.
En Smak Av Karin
Posted at 16:42h, 06 januariÅh, potatisgratäng är bland det absolut godaste jag vet! Ser otroligt gott ut! 🙂
Bara en kaka till...
Posted at 17:43h, 06 januariLåter jättegott! Vad duktig du är på att göra nya headers till din blogg, det är alltid kul att se när en ny har kommit upp!
Ingrid
Posted at 17:59h, 06 januariÅåå, potatisgratääääng!
Det är ju supergott! Vi åt rostade grönsaker med honung till det aprikosspäckad fläskkarré det var också gott.
Kram/Ingrid
sonja
Posted at 19:06h, 06 januariKvafö sir allt så gott ut
Mia*
Posted at 02:37h, 07 januariIntressant version av potatisgratäng – säger jag som älskar ost. Kan omöjligen bli fel. Den vill jag prova! 🙂
Tipsar samtidigt om en annan metod för att få gratängen riktigt krämig: tillsätt såsen/grädden till varm potatis. Detaljer finns bl.a på http://blogg.ricercar.se/basic/2009/11/07/kramig-potatisgratang/
Pinglan
Posted at 11:51h, 07 januariVad spännande med vitlöksost i gratängen. Det har jag aldrig provat. Det får bli så nästa gång jag gör gratäng.
Ha en bra dag!
Magdalena
Posted at 12:02h, 07 januariHej!
Den 20 januari kl 20.00 börjar ”Landet brunsås” i SVT2, ett program för dig som äter. Varför äter vi svenskar som vi gör? Programledarna Henrik Schyffert, Erik Haag och matskribenten Lotta Lundgren söker efter svaren i vår egen kulturhistoria, i omvärldens influenser och i trenderna som påverkar vad vi ställer fram på middagsbordet. Experter i programmet är Mats-Eric Nilsson och Richard Tellström.
Om du vill titta på programmet i förväg mejla magdalena.lofstrom@svt.se så skickar jag dig en länk där du kan titta. Vänliga hälsningar Magdalena
Sandra drömkaka
Posted at 13:55h, 07 januariRostbiff är väldigt svårt att tröttna på, likaså en härlig potatisgratäng 🙂 !
Therse
Posted at 19:31h, 07 januariPotgratäng med cantadou måste ju ha blivit kanon gott.
Här sitter en som måste pröva nästa gång hon gör potatisgratäng.
God fortsättning på det nya året.
Kram
Jessica
Posted at 22:35h, 07 januariPotatisgratäng är ju aldrig fel och med färskost i så blir det ju perfekt.
Rostbiffen är verkligen toppengod, så himla smakrik, mums!
Pingback:Nyårsmeny | Kardemumma Gumman
Posted at 17:09h, 27 december[…] Krämig potatisgratäng & rostbiff […]
Pingback:Krämig potatisgratäng | Made By Rebecka
Posted at 20:58h, 06 januari[…] kommer från Kardemummagumman och man kan inte bli annat än sugen på potatisgratängen när man kikar in på hennes […]