Ugnrostad Potatis, Palsternacka & Morot – Jamie Oliver

Ugnrostad Potatis, Palsternacka & Morot – Jamie Oliver

Nu är även jag stolt ägare till en signerad Jamie Oliver Kokbok!
Tack Tommy! 🙂 Har tittat genom boken nu och hittat massa som ska testat!
Jag gillar att göra rotsaker i ugn men hittade ett nytt sätt att göra det på i Jamies bok, så att rotfruktena får en härlig krispig yta! Potatisarna var verkligen KRISPIGA! 😀

ugnsrostat

Det här behöver du: (4-6 portioner)

1½ kg potatis
6 palsternackor
6 morötter
1 hel vitlök
3 kvistar färsk rosmarin (Lämnade jag bort då jag avskyr Rosmarin)
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Olivolja

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotsakerna om du vill, dela långa på längden och potatisen i 4 delar. Vitlöken ska egentligen inte skalas men jag gjorde det iaf.
Lägg potatis och morötter i en kastrull med lättsaltat kokande vatten. Koka i 5 minuter och lägg sen i palsternackan, låt koka ytterligare 4 min. Låt allt rinna av i ett durkslag tills all vätska ångats bort. Lägg palsternacka och morötterna i en oljad ugnsform tillsammans med vitlöken och rosmarin. Fluffa till potatisen ordentligt i durkslaget! (då får de en god krispig yta sen). Häll potatisen i formen och krydda med salt och peppar, rör runt väl så allt täcks av oljan. Sprid ut i ett lager så de inte ligger ovanpå varandra. Ställ in i ugnen ca 1 h eller tills de ser krispiga & fina ut!

Vi åt Rotfrukterna med hemmagjord Guacamole dipp, som det kommer recept på inom kort!

Krispig härlig yta!

MAT 8 149

Hemmagjord Guacamole är så GOTT!

MAT 8 151

Tack, det gjorde du bra Jamie!

jamie

nette
info@kardemummagumman.se
6 Comments
  • Kryddburken
    Posted at 20:35h, 09 november Svara

    Åh så gott det ser ut!! Nu blev jag jättehungrig ju! Vilket recept! Härliga kombinationer!

  • Martina
    Posted at 11:23h, 10 november Svara

    Jag gör också ofta ugnsgrönsaker och jag älskar när det blir en krispig yta på potatisen, det ska nästan knastra lite 🙂

  • Kalasgott
    Posted at 21:21h, 10 november Svara

    Wow!! Nu blev jag avundsjuk!! Jamie Oliver’s signatur… så häftigt!!

  • fleppen
    Posted at 04:11h, 25 oktober Svara

    Vad menar du med att fluffa potatisen?

  • Elisa
    Posted at 18:09h, 07 december Svara

    Jag undrar oxå vad du menar med att fluffa till potatisen.
    Såg i ett prog. med Jamie, där tryckte han till potatisen lite med en potatisstöt. Är det det du menar.

  • Kardemumma Gumman
    Posted at 00:42h, 08 december Svara

    Slunga runt potatisen i durkslaget så att kanterna “rivs” lite 🙂 Jag hade en tallrik över själva durkslaget, men en potatisstöt kan säkert göra samma sak!

Post A Reply to Kardemumma Gumman Cancel Reply