Källarfranska

Källarfranska

Ännu ett toppen recept har jag hittat hos Linda! Är hemma än och både E och jag är krassliga men måste ända äta lite goda mackor! 🙂
Lättgjorda på få ingridienser, sånt uppskattas! 🙂

källarfranska

16 st
Det här behöver du :
1 pkt jäst (50 gram)
½ l vatten
1 msk socker
1½ tsk salt
3 msk olja
13 dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR :
Smula ner jästen i en degbunke. Ljumma vattnet till 37 grader, fingervarmt! Rör ut jästen i vattnet och rör i resterande ingredienser. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Forma degen till en lång rulle ca 50 cm lång. Skär degen i 16 lika stora bitar. Vänd bitar i mjöl och platta till dom något med handen. Lägg upp på låt och låt jäsa under bakduk 40 min. Värm ugnen till 250 grader. Grädda bullarna i 10-12 min. Låt svalna på galler!

På jäsning

MAT 8 005

Rykande färska

MAT 8 009

MAT 8 010

Varsin nybakt fralla med smör, ost, korv & smörgåsgurka! Mmmmm…

MAT 8 013

nette
info@kardemummagumman.se
6 Comments
  • pia
    Posted at 18:15h, 14 oktober Svara

    mm mums ser jättegott ut!

  • Anna/Frostrosor
    Posted at 20:14h, 14 oktober Svara

    Tack för din fina hälsning i min gästbok!
    Det är så gott med källarfranska! Min man bakade såna igår, det är han som står för brödbaket nu sedan jag började jobba. Är det lördagskorv jag ser som pålägg på din macka?

  • kardemumma Gumman
    Posted at 21:08h, 14 oktober Svara

    Anna: haha vad annars ska en finne ha! 😀

  • Carolina
    Posted at 16:55h, 15 oktober Svara

    Åh så gott, måste jag prova!

  • catrin
    Posted at 16:43h, 20 oktober Svara

    O så mkt goda recept.Bakade källarfranska i går o de var kanon. Måste pröva langos en dag också.

  • gunnel jakobsson
    Posted at 10:14h, 09 juni Svara

    källarfranskan blev jättebra och gott

Post A Reply to catrin Cancel Reply