10 okt Håkans SaffransPannkaka
Igår på jobbet var det min Kollega Håkan som skulle fixa vårt fredgasfika, han kommer ifrån Gotland så han gjorde naturligtvis något Gotländskt! Saffranspannkaka blev det! Nåt så in i norden gott! Så idag är det Håkan som får gästspela här på bloggen… 🙂
Det här behöver du:
3 stora “korvar” med risgrynsgröt (eller motsvarande ca 3-3.5 l hemmakokt)
1 dl sötmandel
1½ Bittermandel
2 paket saffran
3 dl grädde
6 ägg
1 cl vodka (eller vatten)
strösocker
Gör såhär:
Skålla, skala och hacka sötmandel. Riv bittermandel. Rör ut saffran i vodka (eller vatten) och låt dra 5-10 minuter.
Blanda ner saffran, mandel och grädde i gröten.
Vispa ihop äggen och tillsätt i gröten. Smaka av med socker.
Häll i smörad och ströad bakplåt.
Ugn 200-225 grader i ca 35-40 minuter.
Serveras med salmbärs/boysenbär eller Hallonsylt med grädde.
Tack för detta Håkan!
Härlig färg!
Ninus
Posted at 14:00h, 10 oktoberVi provade på saffranspannkaka på Gotland i somras,men vi blev inte så förtjusta då iaf. Föredrar nog Ålandspannkakan. Men kanske Håkan gjorde en godare variant?
åsa - hello sugar!
Posted at 00:19h, 12 oktoberjag tycker det låter fantastiskt mumsigt!! vodka i pannkakan också, måste testas!
Helena Ljunggren
Posted at 09:24h, 12 oktoberÅh gu så ljuvligt 🙂 Det där är jul för mig! Mums
I Nadjas kök
Posted at 11:24h, 12 oktoberMen så gott Nette…längtar efter saffrans smakerna som kommer snart…