Vispgröt, klappagröt, frasagröt, Lingongröt…

Vispgröt, klappagröt, frasagröt, Lingongröt…

Kärt barn har många namn!

Denna luftiga gröt brukade mamma ha klar som mellis när vi kom hem ifrån skolan! Den är underbart god och typisk Finsk! Lite märklig att äta då den smälter i munnen…
Emmis verkade gilla den, kanske berodde på den rosa färgen! 🙂

grööt

Det här behöver ni:

ca. 8 portioner
1 liter vatten
1,5 dl mannagryn
3/4 dl Hallonsylt
3/4 dl lingonsylt
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Gör såhär:
Koka upp vattnet i en medelstor kastrull, vispa i mannagrynen och en nypa salt.
Koka gröten på medelvärme i ca. 10 min, och rör om ibland med en träslev. Häll sylten och sockret i gröten och rör om, låt den inte koka mera. Lyft kastrullen från spisen. Låt gröten kallna. (Lägg kastrullen i vattenbad)
vispa gröten pösig med elvisp i 5 minuter.

Servera med Mjölk.

Ps: Man kan naturligtvis använda hela lingon & hallon och mosa ihop.

nette
info@kardemummagumman.se
6 Comments
  • momma
    Posted at 20:32h, 28 september Svara

    Ser underbart gott ut

  • Anna/Frostrosor
    Posted at 21:29h, 28 september Svara

    Det är ju så gott med klappgröt! Brukar göra den på antingen lingon eller hallon men har aldrig blandat! Det kanske man ska prova nästa gång!

  • gronkis
    Posted at 22:14h, 28 september Svara

    Åh det görs här hemma också, mums!

  • Helena Ljunggren
    Posted at 08:49h, 29 september Svara

    Klappgröt är så vansinnigt gott 😛

  • Ninus
    Posted at 19:18h, 29 september Svara

    Barndomsnostalgi! 🙂 Snygg tallrik by the way… 😉

  • Mim
    Posted at 14:18h, 11 juni Svara

    Det är jättegott med röda vinbär också.

Post A Reply to momma Cancel Reply