Västerbottenspaj

Västerbottenspaj

Helgens kräftskiva var en lyckad tillställning, goda vänner, mat, dessert, lekande barn, härligt väder, sangria, vin, crocket och massa babbel!

Buffén bestod av:

Kräftor (såklart)
Räkor
Västerbottenspaj
Grekisk sallad
Pesto tomater
Köttbullar & korv
Örtbaguetter

Äppelkaka med Vaniljvisp
Kladdkaka

Västerbottenspajen tog jag receptet ifrån senaste Buffé tidning. (Nr 8 2009)

västerbottenspaj

Det här behöver du:
Portioner: 10-12 bitar

2 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
1 ägg till pensling

FYLLNING
4 dl mjölk
2 dl vispgrädde
350 g riven västerbottensost
6 ägg
salt , svartpeppar & Ekrökt Chili med Paprika

Gör såhär:

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Hacka ihop vetemjöl, grahamsmjöl, 1/2 tsk salt och finfördelat smör. Gärna i matberedare. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter. Gör kanten hög. Nagga degen och låt den vila i kylskåpet 30 minuter. Vispa upp ägget och pensla skalet.
4. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Ta ut pajen och sänk värmen till 150°C.
5. Koka upp mjölk och grädde, ta av från värmen. Blanda i osten, rör om tills den har smält.
6. Vispa ner äggen i ostblandningen. Krydda med salt, svartpeppar & Ekrökt Chili med Paprika. Häll fyllningen i pajskalet.
7. Grädda pajen i ca 45 minuter. Servera med t ex kräftstjärtar, kallrökt lax och löjrom.

MAT 6 025

MAT 6 029

Tack alla festdeltagare, vi hade en mycket trevlig afton!

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • gronkis
    Posted at 13:07h, 30 augusti Svara

    Tack själv, underbart gott!!

  • åsa - hello sugar!
    Posted at 13:10h, 30 augusti Svara

    kul att det blev så lyckat! och mat verkar ni då inte haft brist på! 🙂 så gott med västerbottenspaj!!

  • Jessica
    Posted at 15:04h, 30 augusti Svara

    Åh, vilken toppenkväll ni haft. Både pajen och salladen ser supergoda ut!

    Ha en bra kväll!

  • sonja
    Posted at 19:46h, 30 augusti Svara

    Där ska man ha varit och frossat i allt de goda , Va ju bra att ni fick en lyckad kväll

  • Helena Ljunggren
    Posted at 06:11h, 31 augusti Svara

    Ough, guu så gott! Salladen ser supergod ut och pajen också för den delen….och kräftan 🙂

    Ha en fin vecka!

  • Cutecakes-Paulina
    Posted at 18:07h, 31 augusti Svara

    Maten ser fantastisk ut, den där pajen, gud vad god!

  • Camilla & Thomas
    Posted at 20:51h, 31 augusti Svara

    Den här borde vi haft på kräftskivan i lördags, ser perfekt ut!

  • Cutecakes-Paulina
    Posted at 07:16h, 01 september Svara

    Vad roligt att du är med & tävlar!
    Hälsningar
    Paulina

  • vform
    Posted at 14:59h, 02 september Svara

    Ojoj, va det där såg gott ut!
    Ha de bra…stormar o regnar här!

    Hälsn. fr Rangsby

  • Fröken Dill
    Posted at 12:05h, 07 september Svara

    Vilka vackra salladsbilder!
    Tycker fröken Dill

  • Pingback:Balkonglunch med Västerbottenspaj, mangosallad & balsamicodressing « Kardemumma Gumman
    Posted at 14:42h, 15 mars Svara

    […] att ha minipajer i frysen att plocka fram (gjorda i sånadär engångs aluminiumformar)! Som denna västerbottenspaj. Värm i micro eller ugn, fixa salladen under tiden, ut och […]

Post A Reply to Fröken Dill Cancel Reply